Gemeentebestuur Oosterzele blijft gekant tegen Aldi langs N42

Aldi langs de Bavegemstraat

Het gemeentebestuur van Oosterzele gaat in beroep tegen de vergunningsaanvraag van Aldi langs de N42. Dat heeft het schepencollege bekendgemaakt. De aanvraag werd in hoger beroep goedgekeurd door de Provincie, maar volgens het gemeentebestuur is er te weinig rekening gehouden met de negatieve adviezen, o.a. van het Agentschap Wegen en Verkeer omtrent toenemende verkeersproblematiek. Het Agentschap blijft ook bij zijn negatief advies.
Het schepencollege benadrukt niet tegen de komst van een nieuw grootwarenhuis te zijn. De Gemeente is dan ook bereid te onderzoeken waar zich in de toekomst mogelijk wel een nieuw grootwarenhuis kan vestigen. Dit moet passen binnen een brede ruimtelijke visie waarbij rekening wordt gehouden met de gevolgen op vlak van mobiliteit, lokale economie en de visie op landelijkheid en open ruimte.
Door in beroep te gaan, blijft het gemeentebestuur bij zijn standpunt en volgt het adviezen van hogere overheden om wildgroei aan baanwinkels tegen te gaan.