Lokaal dienstencentrum stuurt enquête over zorgzame thema’s

“Onze gemeente zet zich al jaren in voor de gezondheid van zijn inwoners, maar we kunnen op sommige vlakken nog veel verbetering aanbrengen”, start Schepen Hilde Van Impe haar betoog.

“De sociale ondersteuning voor mensen die zwaar ziek zijn en mogelijk dichter bij het einde van het leven komen, is vaak nog onvoldoende. Daarom is lokaal bestuur Herzele in een onderzoeksproject gestapt rond de thema’s met betrekking tot ziekte, dood, sterven, verlies en rouw.”

“Dit onderzoeksproject kadert samen met het onderzoek rond buurtnetwerken in het pilootproject compassionate city, vult projectmedewerker Freya De Vuyst de schepen verder aan. “We willen weten hoe mensen zich voelen in hun omgeving, wat hun engagement is, hoe ze zich omringen in bepaalde omstandigheden, enzovoort. Aan de hand van deze input en de resultaten van de onderzoeken die gedaan worden door doctoraatsstudenten van de VUBrussel, willen we verder werken om van onze gemeente een zorgzame gemeente te maken. Dit niet enkel door als bestuur de initiatieven zelf in handen te nemen, maar ook door te gaan kijken hoe de burgers z élf support kunnen geven aan elkaar.”

Om een zo correct mogelijk beeld te kunnen vormen zouden we graag hebben dat er een goede respons komt op de enquêtes die in sommige inwoners hun bus vielen”, zegt Hilde, de schepen van sociale zaken, nog.

“Wij hopen alvast om aan de hand van deze resultaten verder te kunnen werken aan een mooi project COMPASSIONATE CITY.”