Bijna 43 % van 18 plussers is gevaccineerd met eerste dosis

Veel waardering voor Vaccinatiecentrum Zottegem

Het aantal gevaccineerde Oosterzelenaars blijft elke week stevig groeien. Intussen zijn bijna 43 % van de volwassenen (+18 j) van Oosterzele gevaccineerd met een eerste dosis van het Covid-19 vaccin. Om precies te zijn, van de 18 plussers zijn er al 4.719 per 11.019 inwoners gevaccineerd. Dat is precies 42,83 procent van de 11.019   achttien plussers (toestand tot en met 15 mei 2021). Er zijn ook al tal van Oosterzelenaars die hun tweede prik hebben gekregen   (Reporter 17 b, foto’s Danny De Lobelle)

We kunnen al stilaan beginnen dromen van een terugkeer naar het Normale Leven. We kunnen al op de terrassen. Hunkerend naar een shot alcohol op een zonovergoten terras, heerlijk toch. Het zijn inderdaad toch vooral de vaccins die ons naar de Grote Bevrijding moeten leiden. De vaccinatiecampagne in Vaccinatiecentrum Zottegem komt onder stoom. Volgens de epidemiologen moeten we in principe 70 procent van de bevolking vaccineren om groepsimmuniteit te bereiken. Elk vaccin telt. Laat u vaccineren. Het ziet er naar uit dat we meer dan 80 procent gaan bereiken. Het zit snor. Maar het virus heeft ons geleerd dat we met onze planeet anders moeten omspringen. Overal ter wereld ging de temperatuur omhoog. De koorts die uitbrak is het vermaledijde coronavirus. De onzichtbare vijand heeft inmiddels al wereldwijd   ruim 3 miljoen levens ge ëist. We moeten nog even volhouden, nog even door ploeteren, mits een voldoende hoge vaccinatiegraad mogen we straks vanaf 9 juni 2021 de horeca binnen, ook weer mensen ontvangen, thuis mag je vier mensen ontvangen. Bowlingzalen, bioscopen, fitnesscentra, publieke sauna’s,…zullen weer open mogen. Evenementen zullen kunnen doorgaan in juni: binnen tot 200 personen (75 % van de zaalcapaciteit) , buiten tot 400 personen. Als we met zijn allen de vigerende coronamaatregelen blijven volgen wenkt het ‘Rijk der Vrijheid’. Volg de richtlijnen.

 

We kregen afgelopen vrijdag onze tweede prik. Er klonk veel waardering voor het Vaccinatiecentrum Zottegem. Perfect georganiseerd. De vaccinaties in Zottegem verlopen heel vlot, na een paar minuutjes ben je al in de wachtzaal, waar je gevraagd wordt om een kwartiertje te verblijven. We willen nog maar eens, in naam van velen, oprecht dank u wel zeggen. Er is veel lof voor de verpleegkundigen, de artsen,de administratieve medewerkers, vrijwilligers, het Rode Kruis.