Leerlingen van het GO! worden ondergedompeld in de wereld van wetenschap en techniek

   


Geraardsbergen. Donderdag 20 mei kregen de leerlingen van de Basisschool Centrum van het GO! Centrum Geraardsbergen het bezoek van de Xperia Lab truck. De Xperia Lab truck stond voor de kerk op de  markt van Geraardsbergen opgesteld.

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar werden er ondergedompeld in de wereld van wetenschap en techniek. De leerlingen konden proeven en metingen doen in verband met de werking van zonnecellen, windturbines, de snelheid van gestroomlijnde objecten in het water, de sterkte van een honingraat, isolatie… Ze leerden ook werken met een microscoop en tandpasta maken. Deze ervaring zal hen meehelpen in hun latere studiekeuze en tevens een unieke ervaring bezorgen.

Julien Borremans