Motorrijder in levensgevaar na ongeval op N42

Vrijdagnamiddag raakte een motorrijder levensgevaarlijk gewond na een frontale botsing met een wagen op de Europaweg/Gentweg (N42) in Sint-Lievens-Esse.

Het ongeval gebeurde rond 14 uur. De motorijder reed richting Geraardsbergen. De omstandigheden zijn onduidelijk. Na de klap kwam de motorrijder onder de wagen terecht en werd zijn voertuig meters ver weggeslingerd. Hij was naar verluidt nog bij bewustzijn maar werd in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook de bestuurster van de wagen werd naar het ziekenhuis gebracht. Zij was in shock. De N42 is tussen kruispunt ’t Schipken in Sint-Lievens-Esse en he rondpunt aan de Langestraat in Godveerdegem afgesloten voor verkeer in beide richtingen. Dat zorgt langs beide kanten voor lange files.