Schoonste boerinnen Mieke Verniest en Hilde De Sutter presenteren ‘Waanzinnig lekkere worstjes met kruidige boerenkaas’

KORTE KETEN PRODUCT voor de VLAAMSE ARDENNEN

Schoonste boerinnen Mieke Verniest en Hilde De Sutter, beiden uit de Vlaamse Ardennen sloegen de handen in elkaar. Vanaf nu kan je genieten van een heerlijke boerinnekesworst met kaas waarin het beste van hun boerderijen te proeven is.
Hilde

Het idee is gerijpt toen we op een lokale marktje in de Provence liepen en er worstje met kaas ontdekten en proeven, dit kon beter dacht ik. Er werd gepermitteerd eerst met de lokale gewone worsten. Zo ontstond ook het idee van de lokale producten van beide schoonste boerinnen Hilde de kaasmakerij en Mieke het varkensvlees van eigen kweek.

Beiden Schoonste boerinnen Mieke Verniest (2018) en Hilde De Sutter (2005), uit de Vlaamse Ardennen sloegen de handen in elkaar. Vanaf nu kan je genieten van een heerlijke boerinnekesworst met kaas waarin het beste van hun boerderijen te proeven is.

Mieke kweekt samen met haar man Luc in de Zwalmbeekhoeve heerlijk varkensvlees. Alles is eigen kweek, met eigen geteeld voeder en dierenwelzijn van de bovenste plank. Het Vlaamse Ardennenvarken is het parade-zwijntje van de stal, met prachtig gemarmerd vlees en vol Omega 3. Reeds enkel jaren verkoopt Mieke samen met Els Desmet vleespakketten, bereide vleesgerechten en ander streeklekkers in de hoevewinkel. Els is gepassioneerd door de slagerstiel en heeft twee unieke ‘boerinnenworstjes’ gecre ëerd.

In de Vierhoekhoeve te Gijzenzele werkt Hilde en haar man Pieter en haar hele familie. Ze hebben een zuivelbedrijf met winkeltje waarin je kaas, ijs, en allerlei boerderijlekkers kan vinden. Ook boerderijklassen voor de basisschool en boerderijfeestjes worden er georganiseerd. Hilde haar man Pieter is een erkend ambachtsman. Hij maakt kruiden- en bierkazen met de rauwe melk van de weidekoeien. In Vlaanderen kan je de ambachtelijke kaasmakers volgens dit ‘melken en vers maken-proc éd é’ op je twee handen tellen.

‘Schone boerinnekes-worst…SMOKY OF PIKANT’
Els maakte een paar versies en omdat ze zo lekker bevonden werden, zijn er niet één, maar twee nieuwe boerinnekesworstjes geboren. De worst met Provencaalse kruidenkaas ziet er uit als een gekend droog worstje maar werd een smaakbommetje van gerookt varkensvlees en kruidige kaas. Met de Mexicaanse kruidenkaas geven de ‘Schone Boerinnen’ de Vlaamse Ardennen een ‘pikant piep’ken’. E én ding is zeker, de pure passie voor de stiel proeft u zeker in allebei. Als aperitief hapjes, op een tapa of raclette schotel.

De boerinnekesworstis te verkrijg in de winkel van ‘De Vierhoekhoeve’ van woensdag tem zaterdag telkens van 10 tot 18u. Of in de Zwalmbeekhoeve woensdag van 18-20u — donderdag en vrijdag van 16u tot 19u en zaterdag van 9 tot 12.30u