Kunnen we met z’n allen samen van Lierde de zonnigste gemeente van Vlaanderen maken?

Ogenschijnlijk een moeilijke opdracht doch met het zonnebloemenproject van Enzo Van den Kerckhove zeker het proberen waard.

Door de coronapandemie werd het steeds duidelijker hoe belangrijk sociale contacten en sociale controle zijn. Hierdoor werden grote campagnes en projecten opgezet om de cohesie van onze samenleving aan te tonen. Perfecte voorbeelden daarvan zijn het handgeklap om 8 uur ‘s avonds en het uithangen van witte vlaggen om de zorg te steunen en te bedanken.

In de zomer van 2020 organiseerde men “de warmste gemeente” en de winter erop had je “Zorg voor Licht”. Stuk voor stuk mooie initiatieven om elkaar een hart onder de riem te steken en duidelijk te maken dat we er allemaal samen door moesten.

Maar nu we er bijna door zijn, vroeg Enzo zich af of er nu al dan niet weer zo’n gezamenlijk project ging komen.

“Om niet te moeten afwachten heb ik zelf maar een projectje op poten gezet.” weet Enzo ons te vertellen. “Ik vroeg mij af wat we konden doen als Lierdenaren om ons te onderscheiden van de rest. Ik kwam uit op zonnebloemen want wat straalt er meer zomer uit dan zonnebloemen?

Daarom lanceer ik mijn project dat van Lierde de zonnigste gemeente van Vlaanderen moet maken.” voegt de enthousiaste Enzo er nog aan toe.

Het gehucht Gemeldorp is blijkbaar uitgekozen om het centrum van de bloemenpracht te worden want hier zullen alle inwoners een kaartje met een zakje zonnebloempitten in hun brievenbus krijgen. Alle andere Lierdenaars kunnen, indien ze dit wensen, het kaartje met het zakje zaadjes ophalen bij diverse Lierdse handelaars of Enzo contacteren zodat hij het persoonlijk komt brengen.

“De bedoeling is dat de pitjes zo snel mogelijk geplant worden, het liefst natuurlijk op een publiekelijk zichtbare plaats, zoals in de voortuin of langs de kant van de weg, misschien zelf in een weide of op een balkon. Zolang ze maar geplant worden op een zonnige plaats, is het goed.” verduidelijkt Enzo.

De twee Lierdse plantenzaken ondersteunen het project.

Faignaert Bloemen en Planten, vanwaar de pitjes komen, schenkt een cadeaubon van €50 welke zal gewonnen worden door diegene die op 31/08 in Lierde de grootste zonnebloem heeft.

Bloemen Hedera schenkt een mooi boeketje bloemen aan een willekeurige deelnemer die door een onschuldige hand zal getrokken worden.

“Ik moedig natuurlijk iedereen die zonnebloemen wilt planten aan om dit zeker te doen. Samen maken we van Lierde de zonnigste gemeente van Vlaanderen.” voegt Enzo er met een brede zonnige glimlach aan toe.

 

Meer info i.v.m. het project kan je bekomen bij:

Enzo Van den Kerckhove      0479 74 17 76      enzovdk13@gmail.com