Politiezone Rhode en Schelde maakt werk van anoniem meldpunt inzake homo- en transfoob geweld.

De politieraad van zone Rhode & Schelde (gemeenten Merelbeke, Melle, Destelbergen en Oosterzele) maakt de komende maanden werk van het opzetten van een anoniem meldpunt om homo- en transfoob geweld te melden. Daarnaast   beloofde de korpschef om tegen het najaar ook, samen met het werkveld, te bekijken op welke vlakken er nog verbeterpunten kunnen worden aangebracht in het LGTBQ+-beleid van de zone. ( Pieter-foto DDL)

Politieraadslid Filip Michiels (Open Vld plus Oosterzele) had – na recente incidenten van vermeende gaybashing in Oudenaarde en Beveren –   een voorstel aangebracht op de politieraad  deze avond (zie onderstaand persbericht) om de aangiftebereidheid rond homo- en transhaat te verhogen: “Onze politiediensten leveren al goed werk, al zijn er steeds verbeterpunten mogelijk. Zeker een anoniem meldpunt is zo’n stap vooruit. Zo kan de politie beter zicht krijgen op het aantal gevallen van dergelijke misdrijven. Nu bestaat daar veel onduidelijkheid over, omdat vele slachtoffers de drempel te groot vinden om het misdrijf te melden. Ook in onze zone zijn nog geen aangiftes rond dergelijke haatmisdrijven gebeurd. Het engagement van de politiezone om hier tegen het najaar verder werk van te maken, toont ook dat men het meent met LGTBQ+-beleid in de politiezone. Want naast symbooldossiers als een regenboogvlag, moeten we verder werk blijven maken van goed beleid. Dat doet de zone zeker.”