Bloemenwedstrijd fleurt gemeente Oosterzele extra op

Om de gemeente extra op te fleuren, stelde Open Vld plus-raadslid Carine Schamp tijdens de gemeenteraad van april l.l. voor om een bloemenwedstrijd voor de inwoners van Oosterzele te organiseren. De gemeenteraad ging akkoord met het principe om komende zomer zo’n wedstrijd te organiseren. In de gemeenteraad van mei werd het wedstrijdreglement goedgekeurd.
De bloemenwedstrijd is een uitgelezen kans om de biodiversiteit in de gemeente te ondersteunen en is een mooie bijkomende actie voor het project Bijengemeente.

Inwoners kunnen deelnemen in drie categorie ën:

  • de mooiste siertuin
  • bebloeming gevel van een woning of appartement of een aangelegd geveltuintje
  • de meest ecologische tuin (natuurlijke tuin)

Tijdens de zomermaanden gaat een jury alle inzendingen bekijken en een score toekennen. De uitslag van de wedstrijd wordt bekendgemaakt tijdens de offici ële prijsuitreiking. Wie wil deelnemen, vindt het reglement op www.oosterzele.be
Samen met lokale handelaars
De wedstrijd zet de inwoners aan om bloemen te kopen bij de vele lokale bloemenkwekers en -handelaars die Oosterzele rijk is. Door prijzen in de vorm van Oh-bonnen uit te reiken, ondersteunt het bestuur ook de lokale handelaars. Per categorie kan een Oh-bon met volgende waarde gewonnen worden:

  • eerste prijs:150 euro
  • tweede prijs: 100 euro
  • derde prijs: 40 euro
  • vierde prijs: 30 euro
  • vijfde prijs: 20 euro