Zottegemse wegen vrij voor doortocht Baloise Belgium Tour

Het is al bijna twee jaar geleden dat Remco Evenepoel zijn eerste profzege behaalde. Dat gebeurde op donderdag 13 juni 2019, toen Zottegem gaststad was voor de aankomst van de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour (de vroegere Ronde van België waarvan de eerste editie al dateert van 1908). Na een jaar afwezigheid wegens corona staat deze vijfdaagse rittenkoers voor eliterenners eerstdaags, van komende woensdag 9 tot en met zondag 13 juni, opnieuw op de internationale wielerkalender.

Daarbij zal de wielerkaravaan van de Baloise Belgium Tour ook weer Zottegem aandoen, ditmaal weliswaar slechts voor een korte passage van een 10-tal km op woensdag 9 juni. Op hun weg tijdens de eerste rit van Beveren (start om 12u40) naar de aankomstplaats in Maarkedal zullen de renners, met al bijna 100 km in de benen en komende van Herzele-Hillegem, volgens het gemiddelde uurschema omstreeks 15 uur Oombergen bereiken. Via de Steenweg op Aalst, kruispunt De Vos en de Europaweg gaat het verder richting de rotonde aan de Langestraat maar in plaats van dan rechttoe rechtaan via de Gentweg naar Sint-Lievens-Esse verder koers te zetten (zoals oorspronkelijk voorzien was), zullen de renners ingevolge een noodgedwongen parcourswijziging hun weg dan vervolgen via de Langestraat, Jasmijnstraat, Tweekerkenstraat, Kloosterstraat, Smissenhoek en Klemhoutstraat naar Lierde.

Met het oog op een veilig verloop van deze doortocht zal in voornoemde straten van 13 tot 16 uur niet mogen geparkeerd worden op de rijweg. Mogelijk zal de passage op Zottegemse wegen ook via Sporza (VRT-één) op tv kunnen gevolgd worden in het rechtstreekse wedstrijdverslag dat volgens het voorziene uitzendschema om 14u45 begint.