Burgemeester Stefaan Devleeschouwer : “Er komen extra controles in de Politiezone Brakel.”

Overlast op de Rijdt

Op woensdag 09.06.2021 omstreeks 19.00 uur deed zich een vechtpartij voor op het recreatiedomein De Rijdtmeersen te Brakel. Lokale Politie Brakel – Horebeke – Maarkedal – Zwalm werd ter plaatse gevraagd. Er werd bijstand geleverd door omliggende politiezones.  Burgemeester Stefaan Devleeschouwer: “De betrokken partijen konden geïdentificeerd worden. Een manspersoon werd overgebracht naar het ziekenhuis. Twee manspersonen werden gearresteerd. Het onderzoek is momenteel lopende.

Gezien de stijging van het aantal overlastmeldingen in  het recreatiedomein De Rijd werden reeds eerder deze week bijkomende patrouilles  aangekondigd en uitgevoerd. Deze preventieve controles zullen verder opgedreven worden. Indien nodig zal ook repressief opgetreden worden. Ook naar aanleiding van het EK zullen extra patrouilleploegen ingezet worden.

Indien er zich overlast voordoet kan dit steeds gemeld worden via de dienst 101.”