Honderden vreedzame actievoerders tegen wolvenpark in D’HOPPE

Met enkele honderden trokken ze door de straten van D’Hoppe om te protesteren tegen de komst van een mogelijk wolvenpark op de site van de zavelontginning.

Er waren actievoerders – meestal Vlamingen van allerlei pluimage ( politieke partijen – milieubewegingen enz…) die protesteren tegen de inplanting van een wolvenpark. Het parcours van de actie werd beperkt tot een lus in D’HOPPE. De betoging mocht niet naar het centrum van Vloesberg van de autoriteiten.

Climaxi kon de hand leggen op een kaart waar duidelijk op staat dat dit project de eerste fase is van een groter plan waarbij temidden van de beschermde Natura 2000 zone in de streek en dierenpark ingeplant wordt met 22 chalets, waterpartijen, vogelweides, spelzones, een kiosk en parkeergelegenheid voor 410 wagens. In plaats van een duurzaam kleinschalig toeristisch initiatief wordt hier een megacomplex ingeplant. Het BrakelbosPottelbergbos en D’hoppebos zijn erkend als Europese Natura 2000 zone.

Daarom willen de actievoerders geen wolvenpark wat ze momenteel aanvechten bij de Waalse minister voor omgeving en milieu zegt de voorman van CLIMAXI Filip De Bodt.

Het gemeentebestuur van het  naburige Brakel ging ook in  het  verzet tegen deze mogelijke plannen.