Merelbeke: Veerkracht wandeling, concert en poëzie

zaterdag 26 juni – 14 uur

De coronacrisis houdt ons al meer dan een jaar in de ban. Deze intense periode wordt niet door iedereen op dezelfde manier beleefd: voor de ene leidt ze tot stress en angst, terwijl bij de ander de mentale weerbaarheid op de proef gesteld wordt. Voor sommigen  betekende de afgelopen periode een intenser aanhalen van vriendschapsbanden, het aangaan van nieuwe uitdagingen of het ontdekken van een nieuwe passie.

foto Kobe Ardui

Op zaterdag 26 juni nemen we de tijd om stil te staan bij wie we verloren zijn of hebben moeten missen,  bij ons mentaal welzijn, maar ook bij lichtpunten en hoop naar de toekomst toe.
Na een korte wandeling kan je onder muzikale begeleiding van Jakobistan een zonnebloem (30 cm hoogte) planten ter nagedachtenis aan iemand die je verloren bent tijdens deze periode.
Jakobistan brengt daarna een hartverwarmend concert dat door iedereen bijgewoond kan worden. Jakobistan is het Nederlandstalige singer-songwriterproject van Kobe Ardui en Wouter Reggers, met Merelbeekse zangeres Jakoba van der Linden. Ze brengen nummers geschreven met heel veel liefde voor taal en muziek. Vol verhalen, met de juiste woorden op de verkeerde plaats, herkenbare emoties en hier en daar ook een goedbedoelde knipoog. Auteur en dichter Gert Vanlerberghe doorspekt het geheel met innemende teksten.
“Ons land lag plat, grootouders hebben hun kleinkinderen moeten missen, de wekelijkse kaarting ging niet door, het sociaal leven lag stil, je leerde je echte vrienden kennen, …  kortom er is bij iedereen wel een item waarover kan nagedacht worden. En op het moment van het planten van de zonnebloem (+/- 30 cm) kan je even stilstaan en nadenken over wat echt van belang is, over wat je het meest emotioneel geraakt heeft”, aldus Schepen Daisy Poriau, bevoegd voor Gezondheid en Welzijn.

Deelname is gratis. Je kan deelnemen aan de wandeling en het stil moment en aansluitend genieten van het concert, of je woont enkel het concert bij.
Wandeling:
zaterdag 26 juni – 14 uur
vertrekplaats: parking ’t Groenendal, Brandegems Ham 5, Merelbeke
Afstand wandeling: 3.3 km
Deelname is gratis. Inschrijven kan via het Sociaal Huis op 09 210 33 50 of via sociaalhuis@merelbeke.be. Wanneer je inschrijft voor de wandeling, ben je automatisch ook ingeschreven voor het concert.

Concert Jakobistan en Gert Vanlerberghe:
zaterdag 26 juni – 15 uur
Locatie: Het erf bij de boerderij in Langeweide 6, Merelbeke. (Dit is tevens het eindpunt van de wandeling.)
Inschrijven kan via www.cultuurhuis.merelbeke.be of 09 210 35 80

X