Minister Matthias Diependaele kreeg eerste prik: “We verplichten niemand, maar een hoge vaccinatiegraad is het ticket naar onze collectieve vrijheid”

Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) kreeg donderdag 17 juni in het vaccinatiecentrum van Zottegem zijn eerste coronavaccin. Diependaele is bijzonder tevreden over de vlotte werking van het centrum.

“Met de Vlaamse Regering hebben we sterk ingezet op een vlotte vaccinatiestrategie”, aldus Matthias Diependaele. “Het is fijn om te zien dat de uitrol ervan goed verloopt”, vertelt minister Diependaele. “Ik wil alle vrijwilligers van harte bedanken voor hun tomeloze inzet. Zonder hen zou deze vlotte vaccinatie niet mogelijk zijn. Ik roep dan ook alle Vlamingen op om zeker in te gaan op de uitnodiging die ze ontvangen. Dit is hét ticket om terug te keren naar een leven zonder mondmaskers en opnieuw te genieten van alle fijne en warme ontmoetingen.”

Het vaccinatiecentrum in Zottegem draait op volle toeren. Donderdag 17 juni was Vlaams minister Matthias Diependaele een van de genodigden om zijn coronavaccin te krijgen. “Ik dacht dat ik later aan de beurt ging zijn. Blijkbaar ben ik toch ouder dan gedacht. Eens in het vaccinatiecentrum loopt alles bijzonder vlot. De vele vrijwilligers zorgen ervoor dat iedereen volgens een strak doorloopschema aan de beurt komt. “Wat een hartverwarmend engagement”, vertelt Diependaele. “Ik vind het fantastisch om te zien hoeveel vrijwilligers er hier dag in dag uit aan de slag zijn om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige manier een vaccin krijgt.  Het is dankzij hun inzet dat de vaccinatiestrategie van de Vlaamse Regering op volle toeren kan draaien. Ook zij behoren tot de helden van de zorg.”

Apotheek

Minister Diependaele kreeg na zijn vaccinatie een korte rondleiding in de apotheek van het vaccinatiecentrum. Apotheek-verantwoordelijke Marc Degroote gaf de minister meer uitleg bij de werking ervan. “Hier ligt het vloeibare goud”, reageert Diependaele. “Het is toch uniek om te zien hoe de Bevergemse Vijvers omgetoverd is tot een medisch draaischijf. De apotheek is hiervan dé motor. Ik wil dan ook Marc Degroote en zijn team bedanken om alles in goede banen te leiden. Tot slot wil ik nog eens de oproep lanceren om zich te laten vaccineren. Als we willen terugkeren naar een ‘normaal’ leven, is het echt wel belangrijk dat zoveel mogelijk Vlamingen zich laten vaccineren. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer het gewone leven kunnen oppikken. Om terug met vrienden een verjaardag te vieren, (groot)ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan, of naar een concert of het voetbalstadion. We verplichten niemand, maar een hoge vaccinatiegraad is het ticket naar onze collectieve vrijheid. Wie met vragen zit, kan steeds terecht op de website www.laatjevaccineren.be. Daar vind je alle informatie terug.”