Zottegems centrum verkeersvrij voor driedaagse braderie

Als ook de weergoden in een goede bui zijn, dan mag in het komende weekend in het Zottegemse stadscentrum weer een grote volkstoeloop verwacht worden naar aanleiding van de zomerbraderie die er plaatsvindt op vrijdag 25 juni van 14 tot 18 uur, zaterdag 26 juni van 10 tot 18 uur en zondag 27 juni van 14 tot 18 uur. Naast mogelijkheid om in de verkeersvrije winkelstraten rustig te kuieren en te shoppen, organiseert vzw Zottegem Winkelcentrum ook als omkadering van de braderie voor de tweede keer ‘Zottegem Leeft’. Twee jaar geleden werd bij deze gelegenheid het stadscentrum omgetoverd tot een urban jungle met planten, papegaaien, gorilla’s enz. en na de noodgedwongen (corona)afgelasting van vorig jaar is ditmaal het centrale thema: circus.

Naast etalages die in het teken van dit thema versierd zijn (zie foto van etalage chocolaterie Pralifino), worden voor de bezoekers groot en klein ook een aantal randactiviteiten voorzien die de Zottegemse binnenstad zullen onderdompelen in een circussfeer. Zo zullen er zaterdagnamiddag pony’s in aangepaste circusoutfit door de centrumstraten rijden en worden er voor kinderen workshops gehouden waarbij animatoren hen alle knepen van het circusvak ( jongleren, diabolo en flowerstick, gekke fietsen en nog veel meer) zullen aanleren. Aan een schminkstand zullen de allerkleinsten zich kunnen laten grimeren tot heuse circusdiertjes. Verder zal men op verschillende plaatsen in het centrum circus-hotspots kunnen aantreffen, ideale plekjes om foto’s bij te nemen, met daarbij een QR-code en een woordje uitleg. Wie deze code scant, kan zijn/haar foto laten afdrukken aan de photoboothstand en daarmee bovendien een waardebon van vzw Winkelcentrum Zottegem winnen.

VERKEERSREGELINGEN

Ter gelegenheid van dit braderieweekend zullen op vrijdag 25 juni van 12 tot 18 uur, op zaterdag 26 juni van 8 tot 20 uur en op zondag 27 juni van 13 tot 19 uur volgende centrumstraten verkeersvrij gehouden en voor het verkeer afgesloten worden (+ parkeerverbod): Stationsstraat, Markt, Zavel, Hoogstraat, Nieuwstraat en Trapstraat. De Heldenlaan zal afgesloten worden ter hoogte van de A. Scheirisstraat en het stadhuis zodat daar verkeer op- en neerwaarts alsook parkeergelegenheid wel mogelijk blijven. Ook op het Stationsplein zal doorgaand verkeer (in beide richtingen) mogelijk zijn.

X