Nieuw in Zottegem: Het Drumhuis! Proefles in juli

Na een succesvol zomerkamp kan je in de gebouwen van de voormalige Jeugdheem De Populier aan de Letterkouter in Velzeke nu ook het hele jaar lang terecht voor drumlessen. Initiatiefnemer is Leeuwergemnaar Ruben Denys, die zijn Drumhuis na Gent nu ook naar Zottegem brengt.

“Het Drumhuis is 6 jaar geleden ontstaan vanuit een simpel idee: de droom en de uitdaging om iedereen de kans te geven om te leren drummen op een manier die bij hem of haar past met een aanpak op maat”, vertelt Ruben Denys. “Want tijdens mijn ervaring als drumleraar (sinds mijn 18e) heb ik gemerkt dat zo goed als elke persoon kan leren drummen, zolang die maar een aanpak krijgt waarbij die zich goed bij voelt, op een tempo die bij de persoon past. De een al wat sneller dan de andere, maar het kan wel! We hebben studenten van 6 tot ooit zelfs 76 jaar. Je bent nooit te oud om te leren drummen. Ook mensen met een beperking of leerstoornis, iedereen is welkom! Die visie en uitdaging in combinatie met mijn zin om te ondernemen hebben geleid tot Het Drumhuis.”

“Intussen is het meer dan een drumschool. Vorig jaar organiseerden we ‘Het Drumhuis Zomerkamp’ in De Populier in Zottegem, met 26 drummers van 8 tot 17 jaar. Dat was een groot succes en wordt deze zomer herhaald, dit keer met 35 drummers (volzet). Er gaan dan ook effectief 35 drumstellen mee op kamp, wat redelijk uniek is! We waren van plan om met maximum 25 drummers op kamp te gaan deze zomer, maar er was echt veel interesse. Daarom hebben we de capaciteit opgetrokken tot 35, want het is moeilijk om neen te zeggen tegen een enthousiaste drummer . We zouden in de toekomst ook graag meerdaagse kampen organiseren voor volwassen drummers. In normale tijden organiseren we ook af en toe workshops op optredens om zo onze drummers bij elkaar te brengen. Want met drummen op je eentje ben je toch maar alleen. Daarom zetten we ook in op “samen drummen. Drummers samenbrengen rond hun gedeelde passie kan leiden tot grootse momenten. We denken ook aan drumworkshops in scholen, teambuildings, … Zo kunnen we bij zoveel mogelijk mensen de vonk van het drummen laten overslaan, want dat is onze missie!”

“De school in Zottegem is pas gestart. Ik woon zelf in Leeuwergem en wou graag in eigen streek af en toe les kunnen geven. Op kamp in 2020, na een gesprek met Luc Lievens van De Populier en Dunk! (van het festival, DunkRecords, …) ontstond het idee om in De Populier zelf ook drumlessen aan te bieden. Er was ook een ideale ruimte beschikbaar, net groot genoeg om twee drumstellen tegenover elkaar te plaatsen, maar wel te klein om iets anders in te organiseren. Een leegstaande, ongebruikte ruimte kon bij deze leuk ingevuld worden. Bovendien wordt het voormalig jeugdverblijf stap voor stap omgebouwd tot een muziekcentrum met opnamestudios en meer. Het was een ideale match dus, want zo kan Het Drumhuis dit nieuwe muziekcentrum ook mee laten leven! De bedoeling is om in Zottegem een community van lokale drummers op te bouwen en om dan af en toe drumworkshops, jamnights en andere evenementen te organiseren. De lessen in Zottegem worden vooral gegeven door Simon Zweers, een professionele drumleraar.”

Praktisch

Op zaterdag  10 juli is er een proefles van 30 minuten (€20). Die gaat door in De Populier (Letterkouter 8, Velzeke). De planning is al goed gevuld. Er zijn nog enkele plaatsjes vrij. Dus wie graag komt drummen bij Het Drumhuis, neem zeker contact op met Ruben via ruben@drumhuis.be, 0498/62.73.99 of ontdek alles over Het Drumhuis op www.drumhuis.be.

X