Merelbeke:Zonnebloemen als teken van veerkracht

De coronacrisis houdt ons al meer dan een jaar in de ban. Deze intense periode wordt niet door iedereen op dezelfde manier beleefd: voor de ene leidt ze tot stress en angst, terwijl bij de ander de mentale weerbaarheid op de proef gesteld wordt. Voor sommigen betekende de afgelopen periode een intenser aanhalen van vriendschapsbanden, het aangaan van nieuwe uitdagingen of het ontdekken van een nieuwe passie.“Daarom nemen we de tijd om stil te staan bij wie we verloren zijn of hebben moeten missen, bij ons mentaal welzijn, maar ook bij lichtpunten en hoop naar de toekomst toe.

Sociaal huis Merelbeke organiseerde daarom een korte wandeling kon je een zonnebloem van 30 centimeter hoogte planten ter nagedachtenis aan iemand die je verloren had,nadien kon je genieten van en min concertje van Jakobistann.

Jakobistan is het Nederlandstalige singer-songwriterproject van Kobe Ardui en Wouter Reggers, met Merelbeekse zangeres Jakoba van der Linden. Auteur en dichter Gert Vanlerberghe doorspekt het geheel met innemende teksten.