© Lieven Van der Donckt https://www.facebook.com/lieven.vanderdonckt

Wielrenster Jolien Verschueren uit Kruisem op 31-jarige leeftijd overleden

In de nacht van donderdag op vrijdag is de 31-jarige wielrenster Jolien Verschueren uit Kruisem overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte.

Jolien, het ‘Vlindertje uit de Vlaamse Ardennen’ zoals ze wordt omschreven in dit memoriam artikel in Het Nieuwsblad, was zeer getalenteerd en zeer geliefd in het peloton en bij de supporters. Ze fietste als een van de beste Belgische veldrijdsters een mooi palmares bij elkaar. Zo won ze twee keer de befaamde Koppenbergcross. Op professioneel vlak was ze kleuterleidster. In 2018 onderging ze een hersenoperatie waardoor ze moest stoppen met fietsen. De operatie volgde op de vaststelling van een tumor enkele jaren eerder die uiteindelijk kwaadaardig bleek te zijn. Eind 2019 keerde ze terug in het peloton en in 2020 kondigde ze nog de oprichting van een eigen wielerteam aan nadat haar contract niet werd verlengd.

De NUUS-redactie betuigt zijn diepste medeleven aan familie, vrienden, collega’s en kennissen van Jolien. 

 

 

X