Gent en Zottegem komen dichterbij

Terug een stukje fietssnelweg F417 er bij

Fietssnelweg in Oosterzele


De fietssnelweg F417 Melle – Zottegem (16 km) loopt over een totale lengte van 9,3 km op het grondgebied van de gemeente Oosterzele. Het unieke hieraan is dat dit dé fietsverbinding zal vormen tussen de dorpen van gemeente Oosterzele enerzijds en de link legt naar Melle (Gent) en Zottegem anderzijds.

Via de F417 zullen pendelaars en scholieren maar ook recreatieve gebruikers op een veilige, comfortabele en aantrekkelijke manier van Zottegem tot in Oosterzele, Melle, Merelbeke en zelfs het centrum van Gent kunnen fietsen, over een totale afstand van 24 kilometer. De Provincie zet zich volledig in voor de fiets mobiliteit: zegt Riet Gillis ( gedeputeerde Mobiliteit Provincie Oost Vlaanderen)

Maandag middag werd het nieuwe deel ingereden. Met het nieuwe deel fietssnelweg tussen de Van Thorenburglaan en de Roosbroekstraat in Scheldewindeke (1.4 km). Hiermee zijn Moortsele en Scheldewindeke met elkaar verbonden en is het zuiden van Balegem met Balegem-dorp verbonden. De andere helft van het traject door Oosterzele is in volle voorbereiding met diverse deelprojecten (Balegem – Scheldewindeke, Moortsele – Landskouter, Landskouter – Gontrode). In 2020 volgt ook de link naar Zottegem (Elene). Voor het deelproject Van Thorenburglaan – Roosbroekstraat is de totale kostprijs 669 492 EUR (incl. BTW) en wordt gefinancierd door de Provincie Oost-Vlaanderen samen met het Vlaamse Gewest (aandeel 252 818 EUR).

Wij zijn volop bezig met de laatste grote “missing link” op onze gemeente aan het uitwerken: de verbinding Scheldewindeke Station – Balegem Dorp. Samen met Sven, Luc en Mieke en Ronny (voor gemeente Oosterzele) hebben we het terrein te voet verkend en de ligging voorbereid en hebben we samen gewerkt aan het oplossen van de knelpunten en onteigeningen. Er wacht ons nog 1 grote uitdaging: de passage in de Poststraat, die zal worden omgevormd tot fietsstraat. Hiervoor zullen we samen met de provinciale diensten een infomarkt opzetten. Wordt dus vervolgd…al dus Christ Meuleman (CD&V)
Ondertussen werken we ook aan de uitbouw van voor onze gemeente het grootste Mobipunt, dat zal komen aan het station van Scheldewindeke!

Tussen Balegem-zuid en Zottegem is men nu gestart met de verlenging tot Elene