Nederlander Spiero Tamar  vloert de Belgen in de spurt

Nadat ze op vrijdagavond de nieuwelingen hadden ontvangen , was het op de Kwenenbos op zondag de beurt aan de junioren. Iets meer dan zeventig renners stonden aan de start voor een wedstrijd over 14 ronden en 84 km. Onmiddellijk na het startschot werd de gashendel volledig open gezet. Maar meer dan wat lichte afscheiding kwam er niet. Yani D’Houst was de grootste onruststoker. Bij de eerste serieuze ontsnappingspoging was hij ook bij de pinken. Samen met Gaytant, Dhondt en nog twee anderen trok hij er vandoor. Maar ze kregen echter geen vrijgeleide. Sander Kint en Jarno De Baets probeerden het op hun beurt, maar ook zij moesten hun meerdere erkennen in het jagende peleton. Op vier ronden van het einde probeerden Wannes Van Poucke en Nathan Maeyaert het op hun beurt. Zij hadden meer succes; De Nederlander Spiero Tamar zag het gevaar en reed in een mum van tijd het gat dicht op het duo. Dit nieuwe trio kon echter geen al te grote voorsprong bij elkaar fietsen en daarvan maakten Milan Tanghe, Thomas Szkandera en Jonathan Kerkhofs gebruik om op hun beurt de sprong te maken. Ook Niels Dias had zijn wagonnetje aangepikt, maar hij moest even later de rol lossen. Met zes koplopers begonnen ze aan de laatste ronde opgejaagd door een peleton dat zich nog niet gewonnen gaf. Uiteindelijk werden de zes nog ingelopen door enkele renners die net voor de aankomstlijn nog konden aansluiten. De Nederlander Spiero maakte het uiteindelijk gemakkelijk af in de spurt. Kerkhofs werd knap tweede en Szkandera derde. Voor de Nederlandse eerstejaars junior was het zijn eerste zege.

Uitslag:

  1. Spiero Tamar
  2. Kerkhofs Jonathan
  3. Szkandera Thomas
  4. Maeyaert Jonathan
  5. Van Poucke Wannes
  6. Dhondt Robbe
  7. De Bruyckere Kay
  8. De Baets Jarno
  9. Tanghe Milan
  10. Kint Sander

X