Dertien steden en gemeenten in de Vlaamse Ardennen brachten samen een leuk Erfgoed doe-boekje uit voor kinderen.

EVA (Erfgoed Vlaamse Ardennen) heeft een leuk doe-boekje voor kinderen verspreid in 13 steden en gemeenten binnen de Vlaamse Ardennen. Kinderen kunnen het boekje, zolang de voorraad strekt, gratis gaan afhalen in elke bib of gemeentehuis van in de steden en gemeenten Brakel, Geraardsbergen, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruisem, Lierde, Maarkedal, Oudenaarde, Ronse, Wortegem-Petegem, Zottegem en Zwalm.

Dit boekje is een realisatie van het plattelandsproject “Erfgoed kleurt de Vlaamse Ardennen” van EVA, met steun van Vlaanderen en de Provincie Oost-Vlaanderen.
Het werd speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar gemaakt. Het is een informatief boekje over alle facetten van erfgoed, in een kindvriendelijke lay-out met allerlei doe-activiteiten. Het boekje telt 28 bladzijden en werd geprint op 1000 exemplaren.

Er is tevens een online-versie beschikbaar die men kan downloaden via:

Erfgoedvlaamseardennen.be/mijn-erfgoedboekje

In de gemeente Lierde maakte EVA alvast heel wat kinderen blij door op het einde van het schooljaar aan een vijftigtal kinderen van basisschool De Kei een Erfgoedboekje te overhandigen.

“Met deze zomereditie van het Erfgoedboekje zullen de kinderen zich in de grote vakantie vast niet vervelen. Samen met hun ouders, grootouders, familie of vriendjes, kunnen ze het erfgoed in hun buurt gaan ontdekken. Via de leuke spelletjes en opdrachten die ze in het boekje vinden leren ze dat er ook levend erfgoed, leuk erfgoed en zelfs lekker erfgoed bestaat.” wist de zeer enthousiaste Lierdse schepen Katelijne Scheirlinckx ons nog te vertellen.

 

K𝚒𝚗𝚍𝚎𝚛𝚎𝚗 𝚟𝚊𝚗 𝚋𝚊𝚜𝚒𝚜𝚜𝚌𝚑𝚘𝚘𝚕 𝙳𝚎 𝙺𝚎𝚒 𝚞𝚒𝚝 𝙻𝚒𝚎𝚛𝚍𝚎, 𝙻𝚒𝚎𝚟𝚎 𝙷𝚎𝚗𝚊𝚞 (Cultuurdienst Lierde), 𝙹𝚊𝚗 𝙼𝚊𝚛𝚝𝚎𝚗𝚜 (Cultuurraad), 𝙺𝚊𝚝𝚎𝚕𝚒𝚓𝚗𝚎 𝚂𝚌𝚑𝚎𝚒𝚛𝚕𝚒𝚗𝚌𝚔𝚡 (schepen van cultuur en erfgoed), 𝙼𝚢𝚛𝚒𝚊𝚖 𝙳𝚎 𝙲𝚕𝚎𝚛𝚌𝚚 (Jeugddienst Lierde) 𝚎𝚗 𝙴𝚛𝚗𝚊 𝙰𝚗𝚝𝚘𝚒𝚗𝚎 (schepen van jeugdbeleid).

X