Dertien steden en gemeenten in de Vlaamse Ardennen brachten samen een leuk Erfgoed doe-boekje uit voor kinderen.

EVA (Erfgoed Vlaamse Ardennen) heeft een leuk doe-boekje voor kinderen verspreid in 13 steden en gemeenten binnen de Vlaamse Ardennen. Kinderen kunnen het boekje, zolang de voorraad strekt, gratis gaan afhalen in elke bib of gemeentehuis van in de steden en gemeenten Brakel, Geraardsbergen, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruisem, Lierde, Maarkedal, Oudenaarde, Ronse, Wortegem-Petegem, Zottegem en Zwalm.

Dit boekje is een realisatie van het plattelandsproject “Erfgoed kleurt de Vlaamse Ardennen” van EVA, met steun van Vlaanderen en de Provincie Oost-Vlaanderen.
Het werd speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar gemaakt. Het is een informatief boekje over alle facetten van erfgoed, in een kindvriendelijke lay-out met allerlei doe-activiteiten. Het boekje telt 28 bladzijden en werd geprint op 1000 exemplaren.

Er is tevens een online-versie beschikbaar die men kan downloaden via:

Erfgoedvlaamseardennen.be/mijn-erfgoedboekje

In de gemeente Lierde maakte EVA alvast heel wat kinderen blij door op het einde van het schooljaar aan een vijftigtal kinderen van basisschool De Kei een Erfgoedboekje te overhandigen.

“Met deze zomereditie van het Erfgoedboekje zullen de kinderen zich in de grote vakantie vast niet vervelen. Samen met hun ouders, grootouders, familie of vriendjes, kunnen ze het erfgoed in hun buurt gaan ontdekken. Via de leuke spelletjes en opdrachten die ze in het boekje vinden leren ze dat er ook levend erfgoed, leuk erfgoed en zelfs lekker erfgoed bestaat.” wist de zeer enthousiaste Lierdse schepen Katelijne Scheirlinckx ons nog te vertellen.

 

K???????????????????????????? ???????????? ???????????????????????????????????????????? ???????? ???????????? ???????????? ????????????????????????, ???????????????????? ???????????????????? (Cultuurdienst Lierde), ???????????? ???????????????????????????? (Cultuurraad), ???????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? (schepen van cultuur en erfgoed), ???????????????????????? ???????? ???????????????????????? (Jeugddienst Lierde) ???????? ???????????????? ???????????????????????????? (schepen van jeugdbeleid).