Oosterzele herademt

Speel een spel en steun de lokale horeca weekend 17/18 juli

Noteer alvast het weekend van 17 en 18 juli. Het wordt bijzonder. De gemeente wil de lokale horeca – na ruim een jaar van beklemmende coronamaatregelen –  ten volle steunen en bedacht een leuke formule: ‘Speel een spel en steun de lokale horeca’. Oef, de horeca kan gelukkig herademen. Er zijn intussen geweldig véél prikjes gezet, de vaccins leiden ons naar het Rijk der Vrijheid. De lange gedwongen sluiting van de horeca heeft ook het hart van de Oosterzeelse cafébazen en handelaars gedeukt. We kunnen ons nu voorstellen dat jullie veel zin hebben om opnieuw het sociaal contact aan te wakkeren. Die extra vrijheid zal iedereen deugd doen. Het mentale welzijn tegemoet. De les van de coronacrisis is dat we de weg gevonden hebben naar de lokale economie.  De toekomst ligt in de korte keten. We moeten onze lokale economie steunen. je kan helpen. Een tip. Trek er op 17 en 18 juli eens op uit in eigen gemeente. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

In het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 juli kan je verschillende cafés en eetgelegenheden terecht voor een traditioneel volksspel én voor een hapje of drankje. Ideaal voor een gezellig dagje uit met familie, vrienden, kennissen. En leuk meegenomen: gratis. In Café Central Oosterzele kan je terecht voor sjoelen, schuiftafel, steltlopen. In Fie Balegem veel  spelplezier met hamertje klop, blikgooien, sjoelen,…Petanqueliefhebbers komen aan hun trekken in Café Ganzenhof Balegem (reserveren: 0491 / 55 10 34), In ‘t Neerhof Moortsele worden kubb en sjoelen aangeboden (reserveren via stefaan.haegeman@me.com). Fans van darts (wordt heel populair) mogen zich uitleven in ‘t Plankierke Moortsele (reserveren via tania.vispoel@gmail.com). In De Steenput Balegem krijg je veel spelvreugde met het bakschieten en kan je uw vaardigheid tonen in het petanque-toernooi. In Stokerij Van Damme Balegem kan je terecht voor reuze jenga en reuze domino. Leef je ook maar uit in Zappa Moortsele, naar hartenlust kan je er sjoelen en dartsen.

Info: toerisme@oosterzele.be, oosterzele.bibliotheek.be/toerisme, 09 / 362 81 17.

Programma

Café Central: sjoelen, schuiftafel en steltlopen
Fie Balegem: hamertje klop, blikgooien, sjoelen, e.a.
Ganzenhof: petanque (reserveren via 0491 55 10 34)
’t Neerhof: kubb en sjoelen (reserveren via stefaan.haegeman@me.com)
Plankierke: dartstoernooi (reserveren via tania.vispoel@gmail.com)
De Steenput: bakschieten en petanque-toernooi
Stokerij Van Damme: reuze jenga en reuze domino
Zappa: sjoelen en darts

X