© NUUS 2019

21 juli-viering in Zottegem met inwijding nieuw NSB-vaandel

Naast de organisatie van de Openspelendag die de Nationale Feestdag in Zottegem een toch ietwat feestelijker tintje moet geven (lees hierover meer via deze link), wordt 21 juli uiteraard ook nog op officiële wijze gevierd met een korte plechtigheid die woensdagvoormiddag begint om 9u30 met de traditionele uitvoering van de lofzang Te Deum, ditmaal in de kerk van Leeuwergem. Aan het einde van deze kerkdienst volgt de inwijding van het nieuwe vaandel van de oud-strijders- en veteranenvereniging NSB Zottegem – afdeling Leeuwergem.

Daarna gaat het richting het Kasteel van Leeuwergem voor een optocht met alle vaandeldragers naar het kruis in de dreef van het kasteel, waar om 10u45 een plechtig herdenkingsmoment op het programma staat. Tot slot wordt door de stad een receptie aangeboden in de orangerie van het kasteel. Voor de omlijsting van deze ontvangst en de voorafgaande optocht in de dreef wordt gezorgd door de Silver Thistle Pipes & Drums met doedelzakmuziek in Schotse stijl.