VIDEO- Zottegemnaars ter hulp na wateroverlast: een (foto) relaas

Eerder deze week meldde NUUS, lees meer via deze link, hoe enkele Zottegemnaars waaronder enkele Zottegemse handelaars richting het zuiden van ons land trokken om er hulp te bieden na de verschrikkelijke gevolgen van de wateroverlast. Lees en zie vooral hierna meer over het relaas/

“Schrijnende beelden, mazoutgeur, stof, puinhoop, geen elektriciteit en gas, helemaal niets meer, precies oorlogstoestanden en 1600 mensen moeten verhuizen. Eventjes alles laten bezinken”

Lees aub zeker… 

“Maandag, dinsdag 26 en 27 juli gaan wij opnieuw hulpgoederen inzamelen, telkens van 10 tot 18 uur in het restaurant ‘In Den Groenen Hond’. Woensdag 28 juli vertrekken wij terug naar het rampgebied Verviers-Spa. De getroffen inwoners hebben nu vooral nood aan voedsel en drank. Er is grote vraag naar picknickfood zoals verpakte blokjes of sneetjes kaas en vlees, smeerkaas, fruit, confituur, choco, koeken, conservenblikken met een lipje vb. sardienen, gemengd fruit, … brood, sandwiches, melk, water en dringend flesvoeding en vaste voeding voor baby’s. Wij doen ook nog een warme oproep voor kinderkledij en speelgoed, babygerief (ook pampers), badhanddoeken en washandjes, verzorgingsprodukten, kuisprodukten en materiaal, dekens, kussens, … Deze mensen hebben ons nu meer dan hard nodig ❤ Hieronder vinden jullie een berichtje van een onderwijzeres en coördinator ter plaatse die ons een hele dag begeleid. Alles is afgesloten door de politie en zonder haar geraken wij niet tot aan het rampgebied. De school waar ze les geeft, is volledig verwoest door de overstromingen.”

Bonsoir, je voudrais encore vous remercier. La dame chez qui vous avez été était super contente. Vous êtes formidables ????

Foto’s en video’s hierna…

Video

Foto’s