Lut De Block draagt boek op aan overleden Sven Germanus

‘Love me, love me not’, leest als een trein

Lut De Block heeft haar derde boek ‘Love me, love me not’ opgedragen aan Sven Germanus die te vroeg, te onverwacht overleed. Het plotse heengaan van de oud – leerling maakte op haar een diepe indruk. ‘Sven Germanus, een leerling uit de duizend, één van de allerliefste leerlingen die ik heb gekend. Lief, grappig, innemend, sociaal, goedlachs, levendig,…zo herinner ik mij hem, in mijn archief vond ik een brief van Sven, bovenop in de doos. Zoen Sven’, schrijft de sociaal bewogen Lut De Block. Een pakkend eerbetoon voor Sven in ‘Love me, love me not’. Ronduit een prachtig gebaar.
Na ‘Scharreleieren’ en ‘Bubbelbabbels’ is ‘Love me, love me not’ verschenen. Een doorsnede van herkenbare dingen, waarin we allemaal hunkeren naar communicatie en contact. Vaardig geschreven. Herinneringen, voorvallen, liefde, verdriet, van intens gelukkig zijn tot overmand worden door verdriet,…in haar jongste boek onder andere ook een eresaluut aan haar ouders Albert De Block ( 1927 –  2006) en Aleydis Iemants (1924 – 2018). Aleydis en Albert vormden een prachtig tweespan. Een combinatie van liefde en bewondering.
Ze glijdt soepel door het leven, ze leeft graag en dat is momenteel van haar af te lezen. Ze laat haar levenslust niet afpakken, het blijkt onder meer uit de reis en de feestjes die ze beschrijft. Ze heeft greep op alle facetten van haar leven. Waarom schrijft ze eigenlijk? In volle coronatijd blijft ze schrijven en schrijven. De coronacrisis maakt haar niet vleugellam, het lukte haar een derde boek te schrijven. Volzinnen die vlot uit haar pen vloeien. En die gebundeld zijn in ‘Love me, love me not’. Schrijven helpt. Schrijven geneest. Schrijven brengt klaarte. Schrijven houdt haar wakker. Schrijven houdt haar jong. Schrijven is leven, leven is schrijven. Ze heeft voorgoed de microbe te pakken. Is het misschien toch ook een tikkeltje ijdelheid? Nu mag ze toch stilaan denken: ‘Moet ik niet eens een roman proberen? We porden haar vorig jaar al aan om een roman, novelle,…te schrijven. Je hebt er het talent voor, laat eens het diepste van uw diepste zien, Lut. We love you. Het is tijd voor iets nieuws.
‘Love me, love me not’ is pas uitgegeven en opgedragen aan Sven Germanus, in loving memory. Het boek rolde van de pers bij Cultura Wetteren. De foto’s komen van het persoonlijk archief van Lut De Block en The Fallen Angels.