Nieuwe gidsen promoten mooie gemeente Herzele

De dienst toerisme beschikt sinds vorig jaar over een lading kersverse gidsen

“Vorig jaar deden we een oproep om de gidsencursus te volgen en de inschrijvingen verliepen onverhoopt vlot. Dit bewijst alleen maar hoe mooi onze gemeente is en dat er mensen zijn die dit willen delen met anderen. 

Onze ervaren gidsen, Luk Beeckmans, Gaby Redant, Luc Hoorens en Alain Goublomme gaven vrijblijvend de opleiding en stoomden iedereen klaar tot volwaardige gids“, zegt schepen van toerisme Heidi Knop. 

Wegens de pandemie kregen de gidsen nog niet zoveel de kans om hun kunnen aan het publiek te tonen, maar vinden ze een manier om dat te kunnen doen.

Dankzij Radio Star en Helemaal Herzele zetten ze de troeven van Herzele graag in de kijker via een reeks podcasts. Je kan ze herbeluisteren op https://www.herzele.be/Podcast-over-Herzele.

Ook tijdens de afgelopen burchtdagen zaten onze gidsen niet stil: met veel enthousiasme bekoorden ze de leerlingen van het 2de leerjaar van de Herzeelse scholen met hun spannende verhalen over ridders en jonkvrouwen, een rondleiding in de burcht en aangepaste opdrachtje.

Wil jij met je familie of vrienden een rondleiding door een van deze gidsen, neem dan zeker contact op met dienst Toerisme (toerisme@herzele.be of 053 73 74 38)