Burgemeester Soetens met vlag voor gemeentehuis Lierde

Gemeente Lierde herdenkt slachtoffers Hiroshima en Nagasaki.

Op respectievelijk 6 en 9 augustus 1945 werden op de steden Hiroshima en Nagasaki door de Amerikanen atoombommen gedropt. De slachtoffers die in deze steden vielen worden jaarlijks op deze data herdacht.
Om deze reden werd vandaag aan het gemeentehuis van Lierde  dan ook de vlag van “Mayors for Peace” gehesen.

“Mayors for Peace” is een internationaal netwerk dat in 1982 werd opgericht door de burgemeesters van Hiroshima en Nagasaki en tot doel heeft om in solidariteit met steden van over heel de wereld te pleiten voor nucleaire ontwapening.

De burgemeesters van “Mayors for Peace” vinden dat het moet afgelopen zijn met die atoomwapens en willen op deze manier de wereldopinie en de wereldleiders iets duidelijk maken.

Voor de gemeente Lierde, die ook lid is van deze organisatie, is burgemeester Jurgen Soetens vertegenwoordiger.
“Door lid te zijn van deze vredesorganisatie hopen de gemeente Lierde en ikzelf een steentje bij te dragen aan de wereldwijde nucleaire ontwapening.” wist burgemeester Soetens bij het hijsen van de vlag te vertellen.