Wel zomerkermis, maar geen vuurwerk…


Geraardsbergen. Van vrijdag 27 augustus tot en met woensdag 8 september is het in Geraardsbergen Zomerkermis. De hele periode staan de foorkramers op het Stationsplein klaar om groot en klein te verwelkomen. Er worden ook allerlei activiteiten georganiseerd om er opnieuw een feest van te maken!

Vrijdag 27 augustus opent het kermisweekend op het Stationsplein met de Tropische Nacht. De zomerse beats komen van Peter Schevenhals en Den Bril.
Op Zaterdag 28 augustus om 19.30 uur zorgen de Jartellen voor de nodige ambiance op de Markt. Het jonge, levendige blazersensemble brengt covers in een volledig nieuw jasje. Vanaf 21.30 uur zorgt dj Warry voor de sfeer.
Zondag 29 augustus is er om 10 uur traditioneel de Processie van Plaisance met de Geraardsbergse verenigingen die, met hun Manneken Pis op de schouder, het schrijn van Sint-Bartholomeus voorafgaan.
Om 15 uur geeft ‘Uit de Klakke’ het beste van zichzelf op de Markt. Van Vlaamse meezingers tot disco, de streetband brengt het allemaal met veel enthousiasme. Vanaf 17 uur zal James Brown het kermisweekend afsluiten.
Woensdag 1 september vindt de oudste kermiskoers van het land plaats, de Stadsprijs voor Elite.

Dit jaar helaas geen vuurwerk maar op vrijdag 3 september geeft Concertband Cecilia Geraardsbergen traditiegetrouw het beste van zichzelf tijdens een concert vol pop-, soul- en jazznummers. Vanaf 21.30 uur sluit Lars Vegas de avond af met enkele knalplaatjes.

Tijdens de activiteiten op de Markt worden de terrasjes uitgebreid. De coronamaatregelen moeten op alle evenementen strikt nageleefd worden. Maximum 8 personen aan één tafel, het dragen van een mondmasker is verplicht indien je niet aan een tafel zit en er mag enkel zittend geconsumeerd worden.

X