Parking Oud College op tijd open voor augustuskermis Zottegem

Het stadsbestuur van Zottegem laat weten dat de ondergrondse parking ter hoogte van het Oud College – Heldenlaan/Neerhofstraat/Kasteelstraat – vrijdag 13 augustus in gebruik genomen wordt.

Lees meer over het project ‘Collegium’ op de site van het oud-college via onderstaande links: (lees verder onder de links)

Werken renovatie- nieuwbouwproject oud-college van start

Nu al benieuwd hoe het collegium er zal uitzien? Ontdek het vandaag!

Het Zottegemse stadsbestuur besliste eerder om zelf ook mee te investeren op die locatie door 100 ondergrondse parkeerplaatsen aan te kopen.

“Zeker met het oog op de renovatie van de Heldenlaan, die later deze legislatuur nog moet gebeuren, zijn deze extra parkeerplaatsen een must. Gezien de historiek van het schoolgebouw, werd deze ondergrondse parking “Oud College” gedoopt. Op het niveau -1 zijn ongeveer 80 parkeerplaatsen beschikbaar, op niveau -2 nog eens een 20-tal”, zeggen de bevoegde schepenen Evert De Smet (N-VA) en Evelien De Both (N-VA).

“De aankomende augustuskermis, waar iedereen in Zottegem heel hard naar uit kijkt, is hét ideale moment om deze ondergrondse parking in gebruik te laten nemen. De parkeerplaatsen op niveau -1 zullen dus vanaf vrijdagochtend 13 augustus beschikbaar zijn voor het publiek. De resterende parkeerplaatsen op niveau -2 worden ook zo snel mogelijk afgewerkt en opengesteld”, zegt schepen van Mobiliteit Evert De Smet (N-VA). “Wie van deze parking gebruik wil maken, kan in- en uitrijden langs de Neerhofstraat. Daar kan je aan de inrit een ticketje nemen, dat je dan kan afrekenen aan de betaalautomaten in de parking voor je terug naar je wagen gaat om weg te rijden. Ter hoogte van Heldenlaan 36 (tussen Hema en DVV Verzekeringen) is een doorgang gemaakt voor de voetgangers: zo kan de gebruiker van deze parking vlot van aan de veilig geparkeerde wagen van en naar het centrum wandelen om een terrasje te doen, te gaan winkelen of zich te amuseren tijdens het komende kermisweekend. Deze doorgang wordt later (naar aanleiding van een bouwproject dat nog uitgevoerd moet worden) verder afgewerkt.”

“Om het gebruik van deze nieuwe parking te stimuleren, werd er bewust gekozen voor een spotgoedkoop tarief: het eerste halfuur betaalt een gebruiker slechts 30 cent, het tweede halfuur nog eens 30 cent. Elk volgend uur betaalt men 60 cent. Het maximale tarief bedraagt 3 euro per dag. Voor dat lage bedrag kan je de hele dag zonder zorgen je wagen veilig parkeren in het hart van het Zottegemse stadscentrum. Dit tarief is dus nog een klein beetje goedkoper dan je wagen bovengronds parkeren in het stadscentrum. Op die manier willen we de Zottegemse middenstand ook verder ondersteunen. Hoe makkelijker en goedkoper de klanten kunnen parkeren en hun weg vinden naar ons stadscentrum, hoe beter!”, vult schepen van Middenstand Evelien De Both (N-VA- aan.