SOS Oosterzele leverde 20 ton hulpgoederen aan slachtoffers watersnood Ardennen

Vrijwilligers bracht de ingezamelde hulpgoederen ter plaatse

Eind juli sloeg in een deel van ons mooi Belgenland het noodlot toe. Een enorme overstroming zorgde voor een ravage in de Ardennen. Mensen verliezen op enkele minuten tijd hun huizen, hun familie, hun huisdieren en alles wat zij lief hebben.

Daarom namen we in het “warme” en droge Oosterzele dan ook onmiddellijk initiatief. We kwamen al snel met enkele vrijwilligers samen om te bespreken op welke manier we die mensen in de Ardennen constructief en op korte termijn konden helpen, SOS wateroverlast Oosterzele. Na 14 dagen van inzamelen en opzetten van solidariteitsacties, zijn we er uiteindelijk in geslaagd om een grote vrachtwagen van maar liefst 20 ton aan goederen te leveren in één van de getroffen gebieden.

Ter plaatse werden we warm ontvangen door een grote groep van vrijwilligers. Zij hielpen met veel enthousiasme en dankbaarheid bij het lossen van de goederen. Nadien namen we nog even de tijd om te luisteren naar de hartverscheurende verhalen van de getroffen mensen ter plaatse. Voor wat zij hebben doorstaan en nu nog steeds meemaken, bestaan geen woorden om te beschrijven. We hebben verhalen gehoord van mensen die getekend zijn voor het leven. We willen iedereen danken die heeft meegewerkt aan deze actie.” We hebben getoond dat we in Oosterzele samen een heel groot hart hebben en heel goed kunnen samenwerken.

X