‘Kirmesse’ van vrijdag 27 augustus tot en met maandag 30 augustus

Hele dorp is klaar voor de kermis

Het is uniek. Ruim 100 vrijwilligers van Gijzenzeelse verenigingen zetten hun schouders onder de organisatie van de ‘Kirmesse’. Een goedgeluimde Geert De Landsheere stelde op de persconferentie in ‘t Zaaltje met veel enthousiasme het programma van ‘Gijzel Kirmesse 2021’ voor. Noteer met stip, van vrijdag 27 augustus tot en met maandag 30 augustus 2021 staan vier bruisende dagen in het verschiet. Dat men in Gijzenzele vier dagen lang kan feesten zonder daar een financiële kater aan over te houden, heeft men te danken aan het platform van Gijzenzeelse verenigingen. Het hele dorp is klaar voor de ‘Kirmesse’. Gijzel Kirmesse, dat is een bruisende cocktail met vooral veel muziek, lekker eten, pittige evenementen en een volkse sfeer. Het Gijzels platform van verenigingen pakt uit met een ronduit indrukwekkend programma. Geert: ‘Na een jaar te verliezen door Corona zal Gijzel Kirmesse 2021 één van de opmerkelijkste kermissen worden. Er is een immens verlangen naar ons dorpsfeest. Dankzij een honderdtal vrijwilligers gaan we opnieuw een onvergetelijke kermis kunnen aanbieden. Dank ook aan de sponsors. Kermis is er ook voor de kinderen, de tieners en er is ook dit jaar een groot aanbod aan eten én dit is nieuw: een Gijzels ontbijt op zondag’, speechte Geert vol overgave. Burgemeester en volbloed Gijzenzelenaar Johan Van Durme: ‘Vorig jaar geen kermis en dat deed pijn, we gaan de kirmesse veilig organiseren , veiligheid en gezondheid staan voorop, we zullen zien wat kan en niet kan, we volgen de geldende maatregelen, dank aan de vele vrijwilligers en de sponsors. Maak reclame voor onze kirmesse, er zullen ook 3.500 boekjes verspreid worden’.
Het platform van Gijzenzeelse verenigingen trakteert de feestgangers op veel events en een resem optredens. Met de optredens van DJ Danny Gaethofs, DJ’s Dave & Danny, Die Verdammte Spielerei, DJ Lolo, Koninklijke Harmonie Con Animo, The Ballroom Bogards, Obias XXL, Yves Segers, DJ Boer Boerie, Fabienne Delanghe, Fifty’s Fever en DJ Geert is het opnieuw volop ‘music-time’.- in gezellig Gijzenzele. Maanden voorbereiding heeft het gevraagd maar een ronduit prachtig ploegteam, het Gijzels platform van verenigingen, heeft het geklaard om in die ellendige coronaperiode een indrukwekkend programma samen te stellen. Het is uniek voor de kleine deelgemeente met zo’n duizend inwoners. In de eerste plaats is de ‘Kirmesse’ een sfeerfeest. ‘Gijzel Kirmesse’ staat voor volkse leute en plezier. De kermis is een cocktail van optredens, attracties, wielerwedstrijden, kaartspel, rommelmarkt, eetfestijnen, aperitiefconcert, cava bar, pop-up café, kinder- en straatanimatie, ludieke act ‘sjampetter’, ontbijt, quiz, veel eten en drinken. Burgemeester Johan Van Durme is trots op de inzet van de Gijzenzeelse verenigingen die er alweer in slagen om een gratis ‘Kirmesse aan te bieden.  Een heel gevarieerd programma met veel gangen. Vaste waarden maar ook vernieuwingen, en ook de kids worden niet vergeten. Elk jaar opnieuw, de Gijzenzelenaars kijken uit naar hun ‘kirmesse’. De ganse gemeenschap wordt betrokken. De feestelijkheden worden uitgewerkt door de bewoners zelf. Om precies te zijn zo’n 100 medewerkers zijn betrokken bij de organisatie en de uitwerking. Ze hebben er hun handen mee vol. Ze doen het nog altijd met hart en ziel. “Gijzel’ boven. Op maandag 30 augustus is er traditiegetrouw een plaats voor een sereen moment. Er is een dienst ter nagedachtenis van de overleden parochianen.
Authentieke ambiance
Zeg nu zelf, een Kirmesse met een grote K. En met haar gezellig en uniek dorpsplein heeft ‘Gijzel’ nog een sterke troef in handen. Een bewaarde en verscholen parel. Je mag in Gijzenzele vier dagen ongestoord feesten. Het platform van Gijzenzeelse verenigingen wijkt ook in 2021 niet af van de succesformule. Typerend voor Gijzel Kirmesse: mensen van verschillende achtergronden komen er samen om tijdens Gijzel Kirmesse even alle zorgen te vergeten. Ze verdwalen in de Gijzelse vreugde. Neem deel aan Gijzel Kirmesse. De bedoeling is dat het epicentrum van de feesten, het dorpsplein in Gijzenzele, een ontmoetingsplaats wordt waar mensen zelf de sfeer maken. Authentieke ambiance. Een concept dat perfect in Gijzel Kirmesse past. Alle medewerkers zijn klaar om je vanaf vrijdag 27 augustus tot en met maandag 30 augustus een fantastische kermis aan te bieden. Een volksfeest voor iedereen. Zelfs de grootsten ‘pezewever’ is welkom. Zorg gewoon dat je er bij bent.