Landelijke Gilde bezorgt je veel pret in maïsdoolhof

Nog toegankelijk in weekends van 21 en 22 en 28 en 29 augustus

Op zaterdag 14 augustus heeft Landelijke Gilde in aanwezigheid van college van burgemeester en schepenen en de pers de maïsdoolhof in Issegem Balegem officieel geopend. Burgemeester Johan Van Durme kreeg de eer het lint door te knippen. Ga op ontdekkingstocht, beleef een leuk avontuur, je kan ook nog in de weekends van 21 en 22 en 28 en 29 augustus op pad in de maïsdoolhof. Je kan op zaterdagen telkens op pad vanaf 16 u tot 19 u en op zondagen van 14 u tot 18 u.

Voorzitter Landelijke Gilde Danny Meersman: ‘Door corona was het een lange tijd heel moeilijk om een activiteit te organiseren. De idee ontstond om een maïsdoolhof aan te leggen in een veld in Issegem, vlak bij de Geraardsbergsesteenweg. Het bestuur van Landelijke Gilde stond meteen achter mijn initiatief’, zei een glunderende Danny Meersman. LG heeft een voorzitter die van aanpakken weet, uitstekend geruggensteund door een ronduit schitterend LG- team. Zo gezegd, zo gedaan. Er werd een parcours met gangen aangelegd op een terrein van ongeveer 11.000 vierkante meter met in totaal 2 km aan gangen. De snelste route is 850 meter. Wie op de dool is, zal willens nillens een langere afstand moeten afleggen.

In elk geval dankzij Landelijke Gilde Oosterzele zal je veel pret beleven in de knap aangelegde doolhof. Niet alleen voor de volwassenen, maar bovenal voor de kinderen is het een leuke activiteit. ‘In mei werd er gezaaid, rooiden we manueel de gangen. Wie het veld betreedt, ziet het onmiddellijk, de maïs staat er mooi groen en opvallend hoog bij, dankzij de regenval van de afgelopen maanden’. Er is ruime parkeergelegenheid op nabij gelegen veld. Deelnemen kost 3 euro, kinderen tot en met 10 jaar krijgen gratis toegang.  Op het einde van de tocht verwelkomt Landelijke Gilde je graag in hun stemmige ‘Zomerbar’. De zomerbar is op de zaterdagen open tot 21 u en op de zondagen tot 20 u. Maïsdoolhoven hebben een magische aantrekkingskracht. Zak eens af en beleef een spannend avontuur, in de maïsdoolhof is het een en al vreugde. Flaneren en nadien lekker blijven zitten in de zomerbar met heel verzorgde frisdranken, lekkere streekbieren, precies wat een zomerbar moet zijn. Relaxen. Een stralend zonnetje in het eerste weekend. Alles zat mee. Landelijke Gilde hoopt nu ook op goed weer in twee komende weekends. Het is eerste maal dat een maïsdoolhof werd aangelegd in de fusiegemeente en de regio. Landelijke Gilde neemt de draad weer op, het doet het bestuur deugd dat ze na maanden afwezigheid door corona opnieuw kunnen organiseren. De honger en blijdschap zijn groot dat ze opnieuw aan de slag kunnen.  Klinkt de combinatie van maïsdoolhof en zomerbar je als muziek in de oren? Dan moet je absoluut richting Issegem Balegem. Info: Danny Meersman, 0486 914422, LG.oosterzele@gmail.com

X