Oosterzele: Devenijn Prosper viert zijn 100ste verjaar in het bijzijn van familie en vrienden.

Devenijn Prosper is geboren te Oosterzele op 10 augustus 1921 als enige zoon van Devenijn Charles en Van Hoonacker Leonie.

De moeilijkste periode was ongetwijfeld de Tweede Wereldoorlog. “Ik werd opgeëist door de Duitse bezetter en moest in Noorwegen gaan werken. Ik wou dat niet en heb me twee jaar lang verstopt,” en zag de wereld danig veranderen.

Op 15 jaar gaan werken in een Gentse bloemisterij, daarna in een houtzagerij in de Gentse dokken. Na de oorlog nog even in de houtzagerij en vanaf 1946 bij de Belgische spoorwegen als seingever. Ik heb altijd goed mijn plan getrokken en graag gewerkt.

Gehuwd in 1949 met Cornelis Gaby uit Sint-Lievens-Houtem. ( Overleden in 2013, 87 jaar.) en kregen 4 kinderen, 6 kleinkinderen, 5 achterkleinkinderen, zesde op komst. Op pensioen gegaan in 1977 en werkt toen als seingever op Merelbeke station. Woont nog steeds alleen thuis op zijn geboorteadres met zijn trouwe viervoeter Toby.