Meer dan driekwart (76,68%) van alle Geraardsbergenaars is volledig gevaccineerd

'Alleen een volledige vaccinatie biedt bescherming tegen de dominante deltavariant.'


Geraardsbergen. Meer dan driekwart (76,68%) van alle Geraardsbergenaars is volledig gevaccineerd. Van de volwassen Geraardsbergenaars is dit 90,54%. Deze cijfers gaan de goede richting uit, maar dit wil zeggen dat er nog steeds veel inwoners van Geraardsbergen zijn die niet beschermd zijn door een vaccin.

Burgemeester Guido De Padt: “Alleen een volledige vaccinatie biedt bescherming tegen de dominante deltavariant. Dit wordt ook bevestigd door de ziekenhuisopnames die terug stijgen. Bijna alle personen die nu met COVID-19 worden opgenomen in het ziekenhuis zijn niet (volledig) gevaccineerd. De druk op de ziekenhuizen neemt hierdoor weer toe, ook op de intensieve zorg, terwijl vaccinatie dit kan tegengaan. Daarom doe ik dan ook een warme oproep aan de meer dan 2.500 volwassen Geraardsbergenaars die nog niet zijn gevaccineerd om zich te laten vaccineren. Een afspraak maken kan door te bellen naar het gratis nummer 0800 94 412.”

“De vaccinatie van de leeftijdsgroep 12- tot 15-jarigen is volop aan de gang. De Vlaamse Regering besliste recent over verschillende versoepelingen voor het komende schooljaar. Om het nieuwe schooljaar zo vlot mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat de vaccinatiegraad bij leerlingen zo hoog mogelijk wordt. Aan ouders zou ik willen vragen om hierover in gesprek te gaan met de kinderen als ze nog niet gevaccineerd zijn. Een afspraak maken kan via het gratis telefoonnummer van het vaccinatiecentrum. De kinderen hebben op de dag van vaccinatie wel een schriftelijke toestemming nodig van de ouders of één van hen komt mee naar het vaccinatiecentrum” , vult de burgemeester nog aan.

X