Vanaf 1 september is de fietser koning(in) in de winkelstraten van GeraardsbergenGeraardsbergen. Vanaf 1 september is de fiets koning in de winkelstraten van Geraardsbergen. Het kernwinkelgebied wordt dan één grote fietszone van 11 aaneengesloten fietsstraten waar de fietser hoofdgebruiker wordt. 

“Het lokaal bestuur van Geraardsbergen trekt deze beleidsperiode volop de kaart van de fiets. Het omvormen van de fietsstraten in het centrum van onze stad naar een fietszone past in de visie van ons fietsbeleidsplan: het klimaat voor fietsers verbeteren op het vlak van bereikbaarheid en veiligheid” zegt schepen van Mobiliteit Fernand Van Trimpont. In de fietszone zijn auto’s welkom, maar ze mogen de fietsers niet inhalen en er geldt een maximumsnelheid van 30 km/u.

Meer fietscomfort
De fietszone kan je herkennen aan de rode markeringen en/of fietslogo’s op de straat. De verschillende toegangen naar de fietszone krijgen rode vlakken en fietslogo’s over de volledige breedte van de straat en verkeersborden om de weggebruikers attent te maken op de aanvang van de fietszone. Alle straten, locaties en parkings in de binnenstad blijven bereikbaar voor elke weggebruiker.
Straten binnen de fietszone zijn: Adamstraat, Oudenaardsestraat (van Adamstraat tot Grotestraat), Lessensestraat (van Grotestraat tot Stationsplein), Grotestraat, Wijngaardstraat, Wegvoeringstraat, Begijnhofkaai, Collegestraat, Stationsplein (van Lessensestraat tot Adamstraat), Gasthuisstraat (van Gustaaf Verhaegelaan tot Grotestraat), Kattestraat (van Gustaaf Verhaeghelaan tot Grotestraat) en Gustaaf Verhaeghelaan (van Gasthuisstraat tot Lessensestraat).

Met het inrichten van deze fietszone willen we zorgen voor meer veiligheid en comfort voor de fietser, en tegelijk zorgen voor een gezonder klimaat en een betere leefbaarheid.
“Geraardsbergen wil een echte fietsstad worden. Een stad waar je veilig en gemakkelijk van het ene punt naar het andere kunt fietsen. Het centrum als één grote fietsstraat past perfect binnen dit engagement. Daar stopt het natuurlijk niet. In ons fietsbeleidsplan lees je welke initiatieven we nog zullen nemen: www.geraardsbergen.be/geraardsbergenfietst”, besluit schepen Van Trimpont.

X