Zottegemse wijnbouwers geven gratis rondleidingen

Komende zondag 29 augustus openen diverse Zottegemse wijnbouwers de deuren. Dit naar aanleiding van de Oost-Vlaamse Wijntoer die dag.

De Oost-Vlaamse Wijntoer is een initiatief van de Provincie Oost-Vlaanderen. Lees meer via deze link.

In Zottegem openen Wijndomein De 3 fonteinen (lees meer via deze link) en Wijndomein Carrijn (Lees meer via deze link) de deuren en uiteraard mogen we ook Wijndomein Wetterberghe (lees meer via deze link) niet vergeten, in Ophasselt maar gerund door Zottegemnaars.

De bezoeken zijn gratis. De uitbaters leren je er alles over de wijngaard, de druiventeelt, het wijnmaken en uiteraard kan er geproefd worden.

Meer dan een bezoekje waard dus en ook Zottegems schepen van Toerisme en Marketing Brecht Cassiman en schepen van Lokale Economie (allebei N-VA) zijn enthousiast.  “Dat Zottegem een lange biertraditie heeft, is algemeen gekend, maar dat de Zottegemse grond ook heerlijke wijnen kan voortbrengen, blijft nog te vaak onderbelicht”, zeggen ze.  “We nodigen iedereen van harte uit om op 29 augustus een bezoek te brengen aan onze wijndomeinen. Kom meer te weten over de lokale wijnen en leer het verhaal van onze wijnbouwers. Je krijgt bovendien de kans om de theorie in de praktijk te brengen, dus vergeet vooral niet te proeven. Vanuit de Provincie Oost-Vlaanderen werd trouwens een lokale fietsroute van 45 km uitgestippeld in onze streek.”

X