Zilveren medaille voor Ewoud Vromant op de Paralympische Spelen

Op het Fuji Speedway racecircuit in Tokio gaf Ewoud Vromant het beste van zichzelf in 3 ronden van 8 kilometer waarmee hij een podiumplaats behaalde op de Paralympische Spelen.

Na een valse start, diskwalificatie en materiaalpech… Ewoud is blijven vechten en keert trots terug van Tokio naar Woubrechtegem met een zilveren medaille. “Herzele mag trots zijn op deze kampioen, vechter, doorzetter”, zegt een fiere burgemeester Johan Van Tittelboom.

Ewoud kreeg veel steun na zijn diskwalificatie in de 3.000 meter achtervolging van afgelopen donderdag.

Vooral zijn familie, vrienden en dorpsgenoten zorgden ervoor dat hij de moed en de kracht vond om te revancheren. Het zijn dan ook de buren van Ewoud die alle Herzelenaren oproepen om op de dag van zijn aankomst, zaterdag 4 september, de Belgische vlag buiten te hangen.

Aan de inwoners van Woubrechtegem vragen ze om een spandoek te maken om Ewoud op gepaste wijze te verwelkomen.

“Zeggen dat je geen stof of oude lakens hebt, kan geen excuus zijn, daar zijn we op voorzien,” zegt buur Deef. Stof nodig om je spandoek te maken? Neem contact op met Deef ( 0478/54.39.69)

 

Op zaterdag 4 september komt Ewoud terug van Tokio naar Woubrechtegem.
De buren, samen met beide lokale cafés, Café De reisduif en café ’t Wijnantshof, slaan de handen in elkaar om hem te eren voor zijn bijzondere prestatie. Iedereen is welkom om onze kampioen mee te verwelkomen met “a touch of silver”, komende zaterdag vanaf 19u ter hoogte van café De Reisduif.
“Met een drankje, ijs, frietjes, spandoeken en een bende trouwe supporters willen we er een waar volksfeest van maken en samen klinken op zijn overwinning”, aldus de buren.

Ewoud z’n vrouw Anneleen, beide cafébazen en lokaal bestuur Herzele trakteren alvast met een gratis vat bier!

X