©RV - Richtpunt campus Ninove, Directeur F. Binon

Richtpunt campus Ninove start succesvol aan het nieuwe schooljaar

Het nieuwe schooljaar is succesvol van start gegaan in Richtpunt campus Ninove. De STEM-school heeft zijn aanbod kunnen uitbreiden en verwelkomt meer dan 120 nieuwe leerlingen. Dit is een mooie stijging en toont de groeiende belangstelling voor STEM-opleidingen.

Het secundair onderwijs wordt gemoderniseerd, en één van de gevolgen is dat de oude benamingen ASO, TSO en BSO wegvallen en zijn vervangen door doorstroom, dubbele en arbeidsmarktgerichte finaliteit.Een ander gevolg is dat er veranderingen zijn aan het aanbod.

Naast de gekende opleidingen elektriciteit, metaal en hout wordt er nu ook een meer wetenschappelijke richting aangeboden: Technologische Wetenschappen, en de nieuwe richting Grafische technieken vanuit een STEM-benadering: de nadruk ligt hier op de technische aanpak, gaande van druktechnieken tot kennis van de belangrijkste softwarepakketten uit de grafische sector.

“Onze extra troef is dat we deze opleiding niet alleen zuiver theoretisch kunnen aanbieden, maar in onze technische labo’s, met het nodige materiaal om zaken zelf te proberen en uit te testen. Naar de toekomst bouwen we die aanpak nog verder uit”. Directeur Filip Binon is zeer fier dat zijn team deze vernieuwingen op poten zet, en bijzonder tevreden dat de ouders en leerlingen de weg naar deze
opleidingen vinden: “Een groei van 10%, daar kan niemand ontevreden over zijn!”.