©Sophie Richez - Savooifeesten

De Savooifeesten goes to Brasil

Op zaterdag 11 september zijn het opnieuw Savooifeesten. Het Savooiplein wordt ondergedompeld in tropische sferen en Braziliaanse samba’s voor zomercarnaval 2021.

Carnaval, één van de hoogtepunten voor veel Ninovieters, kon helaas niet plaatsvinden vanwege de coronapandemie, maar de Savooifeesten staan klaar om een onvergetelijke zomereditie Rio de Savooi te organiseren. Op het Savooiplein klinken op zaterdag 11 september vanaf 18.00 uur de leukste salsa en samba zomerhits.

Tussen 20 en 22 uur treden de vrolijke percussionisten en danseressen van de sambastreetband Coco Ralado op. Ze brengen strakke sambaritmes verrijkt met funk, hip-hop, afro- en samba-reggaebeats en stonden al op de podia van talloze festivals zoals Couleur Café, Mano Mundo, Sfinks, Afro-Caribbean.

Verder krijgen enkele typische rituelen van carnaval een savooitintje: alle aanwezigen kunnen deelnemen aan de savooiworp en strijden voor de titel Prins Savooi 2021. Tussendoor kan iedereen terecht aan de bar voor een heerlijke caipirinha en bijpassend hapje.

Vanaf 22 uur wordt het feest helemaal op gang getrokken met het bal populaire. Duik in je kast voor je meest kleurrijke outfit, trek je dansschoenen aan en oefen alvast jouw samba skills!

Gratis en coronaproof

De Savooifeesten zijn helemaal gratis maar uiteraard ook gebonden aan de coronamaatregelen. Om er een fijn event voor iedereen van te maken, zullen we de maatregelen volgen die van kracht zijn op 11 september. Hou de facebookpagina in de gaten voor de laatste informatie.

Praktische informatie

Wanneer: Savooifeesten 2021 op zaterdag 11 september vanaf 18.00 uur.
Waar: Savooiplein, Ninove
Prijs: Gratis festival