’t Klein Muziekske uit Brakel bestaat 100 jaar

’t Klein Muziekske uit Brakel bestaat 100 jaar. Dit werd uitvoerig gevierd met o.m. een ontvangst door de gemeentelijke overheid. Dit beperkt muziekensemble is eigenlijke een afgeleide van de Koninklijke Harmonie De Eendracht. Met zo’n groot muziek kun je niet overal door . Vandaar dat er ook een Klein Muziek ontstond.

Frans D’Haeyer en zijn vrouw Eliane De Fraine  ( beide negentigers) uit Brakel zijn er al heel lang bij  want alles draaide rond  muziek  bij hun thuis.

Muziekvereniging ’t Klein Muziekske uit Brakel is voor hen dan ook als familie. Frans speelde er jarenlang bugel, een instrument dat lijkt op een trompet,  en hoorn. Eliane zat er in het bestuur. Nu ze met voorsprong de oudste leden zijn, doen ze niets liever dan op stap gaan met de muzikanten. “Als er iets te doen is, zijn we altijd van de partij. Er is altijd wel iemand die ons komt halen of terug naar huis brengt. Er wordt goed voor ons gezorgd”, vertelt Eliane.

’t Klein Muziekske uit Brakel waren en zijn graag geziene gasten op wijnfeesten in Duitsland  waar ze al verschillende malen present waren.

Bij de ontvangst bij de gemeentelijke overheid zaten  Frans en Eliane op de eerste rij. De aanwezige gasten ondertekenden het Gulden Boek. Een aandenken is nog in de maak en wordt binnenkort overhandigd aan deze vereniging.

 

X