FCE Moortsel openingsmatch tegen Bottelare

In een typische openingsmatch van het nieuwe voetbalseizoen verliepen de eerste 20 minuten stroef en zenuwachtig langs beide kanten. Bottelare had met enkele corners licht overwicht. Net toen Moortsele de match in handen aan het nemen was scoorde Bottelare de 0-1. Vervolgens voerde Moortsele de druk op en versierden ze via Van der Stede, Teerlinck en Wijnen enkele grote kansen.

In de tweede helft was de eerste grote kans opnieuw voor Bottelare met Florian De Paepe, maar de Moortseelse keeper De Jonge dook goed in de voeten. Vervolgens dicteerde Moortsele 40 minuten lang de wet en drong het Bottelare tot diep in hun eigen doelgebied. Bottelare zat duidelijk door hun beste krachten heen maar kon doordat het spel meer dan lief stillag toch lang standhouden. Tot minuut 90. De net daarvoor ingevallen Bart Vanderstraeten kopte de 1-1 tegen de netten. Een punt was het minste dat Moortsele verdiende. De grote winnaar die zondag waren echter de supporters. Meer dan 300 aanwezigen genoten van het spel, de spanning, de strijd en de zon, om vervolgens tot in de late uurtjes ook van Moortsele-kermis te genieten.