Gavere, Derek stelt zijn nieuwe CD voor ‘In de tolle van meen ma’ in de Racing

Hij heeft platen gemaakt en optredens/concerten gedaan met songs in Engels, Frans, Nederlands,  maar in de taal van zijn moeder, zijn echte moedertaal, het Gavers van Gavere, die plek aan de Schelde tussen Gent en Oudenaarde… Nee, dat had Dirk Dhaenens, sinds jaar en dag bekend als Derek. Dirk nam zestien eigen songs op in de taal van zijn ma, songs vol warme herinneringen aan zijn jeugdjaren met en persoonlijke oprispingen als ‘Sienema’, ‘Meen Ma was van de Rotse’

Voor ieders gemak speelde Dirk gewoon de hele plaat in de volgorde dat de nummers erop staan en met precies dezelfde muzikanten, die ook in de Studio Room 13 meespeelden o.l.v. Peter Desmedt en Dereks ouwe partner in crème Yves Meersschaert dens de eerste lockdown 2020 geschreven. De cd-voorstelling gebeurde in samenwerking met Cultuurregio Leie-Schelde, Cultuurplatform Gavere en De Nieuwe Rederijkers Gavere.

X