De stad Ninove houdt dit weekend de laatste ‘open vaccinatiemomenten’

Er gaan nog twee open vaccinatiemomenten door in Ninove. Zaterdag, 18 september, in het vaccinatiecentrum zelf, zondag op de rommelmarkt in de Pamelstraat-Nederwijk. Het vaccinatiecentrum in het oud belastingkantoor in de Bevrijdingslaan sluit op 16 oktober definitief de deuren. Op deze momenten kan elke geïnteresseerde (ouder dan 18 jaar) zonder afspraak langskomen om gevaccineerd te worden met het Johnson-vaccin.

Praktische informatie

Waar: Je vindt het vaccinatiecentrum aan de Bevrijdingslaan 7, in het voormalige belastingkantoor, naast de post en vlakbij het Ninia Shopping Center.
Hoe: Er is een overdekte fietsparking en een parking aan het vaccinatiecentrum.

Busmaatschappij De Lijn heeft een halte aan de Centrumlaan. Sms VCNIN naar 4884 op de dag van je vaccinatie voor je gratis busrit. Per gsm kunnen maximum 2 gratis heen- en-terug tickets worden aangevraagd. Inwoners die geen gsm hebben, kunnen een papieren ticket aanvragen via het callcenter op het gratis nummer 0800 20 507. Het ticket wordt dan onmiddellijk per post opgestuurd. Gevraagd wordt om steeds je afspraakbevestiging voor de vaccinatie bij te hebben.

Ook de NMBS biedt een gratis treinticket aan voor wie zich van en naar een vaccinatiecentrum moet verplaatsen. Het ticket kan zowel voor de eerste als voor de tweede prik worden aangevraagd. Het vervoersbewijs is alleen geldig op de dag van vaccinatie en kan overal – online of in het station – aangevraagd worden. Wie gebruik wil maken van het ticket, wordt gevraagd dit samen met de afspraakbevestiging voor de vaccinatie spontaan te tonen aan de treinconducteur. Het NMBS-station ligt op ongeveer een kwartiertje wandelen van het vaccinatiecentrum.

Geraak je niet zelfstandig naar het centrum? Vraag eerst hulp aan je familie of een kennis uit je bubbel. Lukt dat niet, bel dan het callcenter op het nummer 0800 20 507 om een oplossing te zoeken. De stad zorgt voor gratis personen- en aangepast vervoer via de lokale taxibedrijven voor mensen die zich niet zelfstandig of met behulp van familie of vrienden naar het vaccinatiecentrum kunnen verplaatsen.