Kunst in de Zottegemse bibliotheek

Onder de noemer ‘Gevonden/Verbonden’ loopt momenteel in de Zottegemse stadsbibliotheek in het Kasteel van Egmont een tentoonstelling van een 15-tal werken van Arnold Hilderson. Deze 75-jarige Brugse kunstenaar (midden op de foto, naast bibliothecaresse Sarah Vanroye ) gaat in zijn werk op zoek naar boeiende, harmonieuze relaties en creëert in zijn collages, vertrekkend vanuit een wit papier en rechthoekige vlakken, onverwachte composities aan de hand van materialen (stukjes stof, leder, metaal, …) die hij in zijn woning vindt, verbindt en opnieuw verbindt tot de puzzel past. De tentoonstelling van Arnold Hilderson is nog tot 30 oktober te bezichtigen in de kunstkamer en de stille leesruimte, tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Op het leesterras van de bib trekt al sinds 2017 een tweeluik van de hand van Klaas Van der Linden de aandacht. Nu ging deze 35-jarige Zottegemse kunstenaar ook binnenin de bibliotheek aan de slag en schilderde op de muur achter de hoofdbalie een kleurrijk werk dat doet wegdromen over de verbeeldingskracht van literatuur. Ten slotte stelt nog een andere plaatselijke kunstenaar Guido De Vos (68, rechts op de foto), tevens huiscurator van de Zottegemse stadsbibliotheek, ook zelf een werk tentoon. Zijn ‘Ode aan het gevleugelde woord’ is te zien in het leescafé, in prachtige dialoog met de boeken eromheen. Meer info over kunst in de bibliotheek is terug te vinden via zottegem.bibliotheek.be/tentoonstellingen.