MERELBEKE VIERT AUTOVRIJE ZONDAG MET KORTE KETENMARKT

Op zondag 19 september, tijdens de Week van de Mobiliteit, wordt de auto geweerd uit het centrum van Merelbeke, van aan de rotonde met de Zwijnaardsesteenweg tot aan het Gemeentehuis. Een hele namiddag lang ligt de focus op duurzame mobiliteit en kunnen de deelnemers verschillende alternatieve vervoersmiddelen uitproberen. Ze kunnen ook komen genieten van lekkere, artisanale producten op de Korte Ketenmarkt en zichzelf verwennen met een drankje in Café Local.

Dit jaar worden niet alleen verschillende vervoers- maar ook een heleboel voedingsmiddelen in de kijker gezet, op een Korte Ketenmarkt. Korte Ketenproducten kenmerken zich door de weinige tussenschakels tussen producent en consument. Producenten uit Merelbeke en uit de buurgemeenten komen speciaal voor autovrije zondag naar het centrum om er hun artisanale producten te verkopen. Maar dit is niet alles. Op de autovrije zondag is er ook aandacht voor de Week van de Duurzame Gemeente. Om het thema ‘planeet’ beter te belichten, krijg je op de Korte Ketenmarkt uitleg over verschillende initiatieven: Hoe verhogen we de biodiversiteit en wat met het klimaat? Velt vzw organiseert een workshop en de vrijwilligers van het Repaircafé staan voor je klaar om je kapotte spullen nieuw leven in te blazen.
De straat wordt één grote speelruimte. Met stoepkrijt worden parkeerplaatsen omgetoverd in kleurrijke kunstwerken. Ook je fiets pimpen, d.w.z. opvrolijken met bloemen, stickers en tekeningen, is mogelijk. Met gekke fietsen en gocarts kan je een parcours afleggen. Daarnaast kan je je fietsbehendigheid komen testen en kan je leren rijden op een Hoge bi fiets of een BMX.
Meer info: www.merelbeke.be/autovrijezondag