Openingsweekend Cultuurhuis Merelbeke, zaterdag 18 en zondag 19 september

Cultuurhuis Merelbeke: een huis met uitstraling, ambitie en heel veel knaldrang

Cultuurhuis Merelbeke is een architecturale parel in het centrum van Merelbeke. De bouw startte in februari 2018. Drie jaar later – in februari 2021– kon het gloednieuwe gemeenschapscentrum in gebruik genomen worden. De coronacrisis verhinderde echter een werking voor het grote publiek: een noemenswaardige versoepeling voor evenementen binnenshuis kwam er immers pas vanaf 1 september. Op 18 en 19 september openen we daarom met zwier en zwaai en heel veel enthousiasme eindelijk onze deuren voor het grote publiek.

Coördinator en programmator Herlinde Decroos: “Met het Cultuurhuis Merelbeke gaan we voor een ambitieuze en toegankelijke programmering, onze gemeente waardig.
De theatertechnische infrastructuur maakt het mogelijk om technisch veeleisendere voorstellingen te plaatsen. Met een scène van 10m x 10m, akoestische panelen, een hoogwaardige DCP-installatie voor filmprojectie en een moderne geluids- en lichtinstallatie, biedt onze theaterzaal een uitgebreide waaier aan mogelijkheden.
Naast een uitgebreid film- en podiumaanbod voor jong en oud, voor een vrij publiek en een scholenpubliek, staat het Cultuurhuis ook in voor een expowerking en een uitgebreid cursusaanbod. Ateliers muziek, beeld en woord bieden we aan in jaarreeksen of in kortere thematische reeksen.”
Schepen van Cultuur Luc Van Huffel: “Het Cultuurhuis wil een huis zijn dat leeft en waar iedereen zich welkom weet. Niet alleen de theaterzaal, maar ook de ruime foyer, de twee atelierlokalen en een studio (repetitie-/vergaderruimte) kan je als vereniging of particulier huren voor een socioculturele activiteit.”

Gratis aanbod tijdens het openingsweekend

Met het gratis aanbod tijdens het openingsweekend willen we een staaltje brengen van waar het Cultuurhuis Merelbeke voor staat: zo zijn er gratis concerten, theatervoorstellingen, workshops, een expo, maar ook straattheatervoorstellingen; toonmomenten van ons huisgezelschap Het Scheldeoffensief, wandelconcerten van onze twee harmonieën, en een originele rondleiding met inbreng van lokale spelers. De programmering staat open voor iedereen: jong en oud vindt hier zijn gading en kan proeven van waar we voor staan: cultuur met grote en kleine c, en vooral: op een veilige manier weer samen mogen komen. Coördinator en programmator Herlinde Decroos: “Voor sommige voorstellingen moet je reserveren. Voor alle voorstellingen en activiteiten binnen wordt het Covid Safe Ticket gevraagd. Zo kan iedereen op een veilige manier van het openingsweekend genieten. “ Schepen van Cultuur Luc Van Huffel: “Niet te missen toppers zijn: Ertebrekers met een concert van hun nieuwe plaat ‘Crème’; Johannes Verschaeve, Sébastien Dewaele, Mieke Dobbels en Pieter Verbist in de muziektheatervoorstelling ‘Andy en Karolien’, Ballet van Vlaanderen, illustrator Kaatje Vermeire aan het werk, Studio Moscou, To Bee Queen, Aardvork en een unieke theatrale rondleiding die je het cultuurhuis laat zien op een originele manier.“

X