Gemeente Oosterzele koopt CO2-meters voor de Oosterzeelse sportclubs.

In navolging van het federaal MB is men verplicht CO2-meters te plaatsen in alle gemeenschappelijke ruimtes waar meerdere mensen samenkomen zonder mondmasker voor een periode langer dan vijftien minuten. Voor sportinfrastructuur vallen de sportruimtes en kleedkamers hieronder.
Gemeentebestuur Oosterzele staat in voor deze aankoop en zal voor zowel de gemeentelijke gebouwen als voor de sportverenigingen die gebruik maken van hun eigen sportinfrastructuur de nodige CO2-meters aankopen.
“Op deze manier willen we als bestuur onze verantwoordelijkheid nemen tov al onze sporters”, aldus schepen voor sport Elsy De Wilde (CD&V).

Open Vld plus is tevreden dat het gemeentebestuur nu eindelijk werk maakt van een eerste reeks aankoop voor CO2 meters. In deze fase worden meters aangekocht voor sportclubs. Hiermee gaat het schepencollege nu gedeeltelijk in op een eerder voorstel van raadslid Dr. Pascal Fermon (Open Vld plus). Hij pleitte in de gemeenteraad al meermaals om CO2 meters aan te kopen voor klaslokalen, en later ook om een reeks meters aan te brengen voor sportclubs, jeugdbewegingen en verenigingen met een eigen lokaal.

X