Vlaamse Ardennen film Adam en Eva nog tot zondag in Zottegem te bekijken, daarna Erpe-Mere en Oosterzele

De prachtige film Adam en Eva, gemaakt in de Vlaamse Ardennen met plaatselijke amateur- en ook professionele acteurs is nog tot zondag te bekijken in Zottegem. Daarna kan je hem nog zien in Erpe-Mere en Oosterzele. Het vlot trouwens wonderwel goed met ‘onze’ film. Hij is geselecteerd voor elk festival waarin hij tot nu toe heeft deelgenomen. En waar de uitslag ervan bekend is heeft de film prijzen binnengehaald. Aan het woord: regisseur Nicolaas Rahoens!

“Neen, en dat meen ik, dat had ik niet gedacht. Ik weet begot zelf niet meer hoe goed of slecht deze film is. Als je het scenario schrijft, de film regisseert en hem dan nog eens maanden lang monteert, dan verlies je de voeling met de emoties in de film. Ik kan niet anders geloven dan wat het publiek ervan vindt.”

En of het publiek hem goed vindt want hij is geselecteerd voor “Het film Festival Oostende”, “Het Metroplis Film Festival in Milaan”, het “Internationaal Movie Festival Rome”, waar hij drie prijzen wegkaapte (Best Comedy, Best actor Marijn Devalck en Best Acting Ensemble) en hij is zopas finalist geworden op het “Swedish International Film Festival”.

“Deze laatste is een grote vis” voegt Nicolaas er aan toe. “Dit festival zit juist onder de grote Filmfestivals zoals Berlijn, Cannes enz… daar uitkomen als finalist is een heel grote eer voor ons en heel belangrijk voor de promotie van onze streek ‘de Vlaamse Ardennen’!”

Beginnen zweven, daar wil Nicolaas niks van weten. Hij heeft beloofd om de film eerst in elk dorp van de Vlaamse Ardennen te vertonen.

“Ik ben de inwoners ervan én de streek zo dankbaar dat zij als eerste de film mogen zien en dit in hun eigen culturele zaal! De film verkopen aan grote filmhuizen is veel makkelijker uiteraard maar dat zou niet respectvol zijn voor de honderden bijrollen/figuranten en vrijwilligers uit de Vlaamse Ardennen.”

De film die mooi omschreven wordt als “De Witte Van Zichem: 50 jaar later” of als “ Aanrijding in Moscou op het Platte Land” zal vanaf woensdag 22 september te zien zijn in Zottegem om dan zijn reis doorheen de kuitenbijters door te zetten tot hij op 31 oktober zal eindigen waar het begonnen is: Oosterzele.

Tickets kan je reserveren via www.adamenevadefilm.be/tickets

Lees ook:

Film ‘Adam en Eva’ in Elst

Adam & Eva, een film door en voor inwoners Vlaamse Ardennen

VIDEO: Prachtige eerste beelden uit ‘De Vlaamse Ardennen’-film: Adam & Eva