Voor de tweede keer een viergeslacht…


(vlnr) Katrien, Conny, Georgette met Nova en Kari.
Op de achtergrond de zusjes Kaat en Lore.


Geraardsbergen. Met de geboorte van Nova is het viergeslacht van de familie Mons-Vanden Herrewegen in de Hoge Buizemont een feit. Nova is met haar 8 weken de jongste telg uit de familie. Overgrootvader Richard Vanden Herrewegen is 83 jaar en dus de Nestor van de familie. Georgette Krikilion (79) is de fiere overgrootmoeder van het viergeslacht.

Bij de familie Mons-Vanden Herrewegen was het de afgelopen weken groot feest. Kari Vanden Herrewegen (28) en Floriaan Mons (34) hebben hun eerste spruit. Nova is pas 8 weken en staat nu al in de belangstelling. Ze is immers de jongste telg van een viergeslacht. Mama Kari is erg fier op dochtertje Nova, maar wil graag de fiere grootmoeder Conny Vanden Herrewegen (59) en de trotse overgrootmoeder Georgette Krikilion (79) ook op de foto.

‘Dit is eigenlijk een tweede viergeslacht in de familie’, laat Kari weten. ‘Voordien vormden mijn zus Katrien Daneels (36) en haar kinderen Kaat (6) en Lore (8) Stockman samen met oma Conny en Georgette al een viergeslacht.’ Voor deze feestelijke gelegenheid leggen we beide viergeslachten op de foto vast.


Overgrootvader Richard Vanden
Herrewegen met Nova

Maar het zou een oneer zijn om de fiere papa Floriaan Mons en de kranige en trotse overgrootvader Richard Vanden Herrewegen onvermeld te laten. Deze gebeurtenis zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Nova en het viergeslacht zullen zeker nog lang worden gevierd.

Julien Borremans