© Archieffoto 2019

Acht eerstecommunievieringen in Zottegem

Zoals eveneens voor de vormselvieringen het geval was, trok de coronacrisis voor het tweede opeenvolgende jaar ook een streep door de eersteommunievieringen die zoals ieder jaar in de periode tussen Pasen en Pinksteren gepland waren. Terwijl vanuit het bisdom Gent meteen beslist werd om de vormselvieringen in het dekenaat Zottegem uit te stellen tot in het voorbije weekend van 25 en 26 september, prikte het bisdom zelf geen vaste datum of data vast voor de eerstecommunievieringen en werd in principe de mogelijkheid opengelaten om deze vieringen in de loop van dit nieuwe schooljaar te laten plaatsvinden. Binnen de parochie Zottegem werd er weliswaar in samenspraak met de plaatselijke lagere scholen voor geopteerd om de (uitgestelde) eerstecommunievieringen, zoals verleden jaar, ook nu in deze maand oktober te laten doorgaan, gespreid over de eerstkomende drie weekends in acht verschillende vieringen die als volgt geschikt zijn:

  • op zaterdag 2 oktober: om 15 uur in de kerk van Bevegem voor de kinderen van de Vrije Basisschool Grotenberge (de gewone wekelijkse zaterdagavondmis om 17 uur in Bevegem blijft ook behouden).
  • op zondag 3 oktober: om 9u30 (i.p.v. normaal om 9u45) in de kerk van Erwetegem voor de kinderen van basisschool De Smidse Erwetegem en om 11 uur in de dekenale kerk van Zottegem-centrum voor de kinderen van het Sint-Barbaracollege (Trapstraat), basisschool Koninklijk Atheneum (Meerlaan) en basisschool De Kleine Planeet (Wolvenstraat).
  • op zaterdag 9 oktober: om 14u30 in de kerk van Strijpen voor de kinderen van basisschool Sint-Andreas Strijpen en basisschool ’t Waterpleintje Sint-Goriks-Oudenhove; om 16u30 in de kerk van Bevegem voor de kinderen van het Sint-Barbaracollege Bevegem en basisschool GO!-Lyceumstraat (hierdoor vervalt de gewone wekelijkse zaterdagavondmis van 17 uur).
  • op zaterdag 16 oktober: om 14 uur in de kerk van Leeuwergem voor de kinderen van basisschool Het Leeuwke Leeuwergem en om 15u30 in de kerk van Velzeke voor de kinderen van basisscholen De Linde en De Vlinder Velzeke (de gewone wekelijkse zaterdagavondmis om 18u30 in Velzeke blijft ook behouden).
  • op zondag 17 oktober: om 9u30 (i.p.v. normaal om 9u45) in de kerk van Sint-Maria-Oudenhove voor de kinderen van basisschool De Groene Poort Sint-Maria-Oudenhove.

Voegen wij hier nog aan toe dat er ingevolge de coronaversoepelingen geen beperking meer van toepassing is wat betreft het aantal aanwezigen bij kerkdiensten. Ook het dragen van een mondmasker is niet meer verplicht vanaf 1 oktober.